The Pointy End je ubedljivo najbolja epizoda do sada. Nije što je naš, ali GRRM je tata za Benioffa i Weissa.

Sansa nije skot, Rob liči na sebe iz knjige i ima više od 2 rečenice teksta, čak se i Rikon pojavio, ima i vukova, a od golotinje imamo ni manje, ni više nego par sekundi Hodora u bogošumi.
Arja i Sirio su fenomenalni i jako mi se dopada GRRMova odluka da Siriovu sudbinu ostavi i dalje otvorenom (not today). Iako mi Arja nije omiljen lik, to njeno poglavlje volim toliko da sam ga čak koristila i u nastavi (glagoli su upper intermediate to advanced), a gotovo je sigurno da ću u čas sada uključiti i insert iz serije. (What did the teacher do ? Find the word/phrase in the text. Now, demonstrate. What are the differences between the text and the video? etc)
Ovo je takodje prva epizoda u kojoj je Drogo onakav kakav treba da bude, ali mi je Deni i dalje bez dovoljno autoriteta i nisam joj poverovala kada je rekla ono da zmajevi jedu i ovce i konje, a bila sam dirnuta kada je Džora rekao "Gold to hire ships, Princess... ships to sail to Westeros" dok je u krupnom planu bilo lice deteta.
Najmanje mi se dopao napad zombija...nekako mi je nedovoljno dramatično i previše zbrzano. Zombiji bi trebalo da su crni, ako me pamćenje služi, ali to je minor issue.
@Margi: Drogova rana je bila na bradavici, ne znam zašto su to promenili, i u knjizi jeste na početku delovala bezazleno.