Kraći maraton:
King Kong. EE. Šta ja znam, malo su ukenjali sa forsiranjem odnosa između Konga i Ane, do mere da je to pomalo perverzno, a usplahireni duhovi ženske čeljadi bi rekle i patrijarhalno. Što se ostalog tiče, film je sasvim korektan. Efekti, akcija, jurnjava, živuljke, pejzaži (i ostrva i Nju Jorka). Da nema previše patetike i da se Kong na kraju pretvori u SuperKonga film bi bio divan, ovako je samo eyecandy.
The ISland. Ne znam zašto, ali ja sam ga zaobilazio do sad, jer sam pročitao neke loše kritike. Verovatno ovde -_- Film uopšte nije loš, mada ima nekoliko nelogičnosti. Zaplet i postavka su savim korektni, a Juan i Skarlet i moj cenjeni Bušemi, su odlično odigrali svoje delove, naročito one po izlasku sa "Ostrva". Naravno, gluma i tanka filozofska pozadina nisu glavni razlog za dobru ocenu. To je pre svega dobra, adrenalinom nabijena akcija, iako bi bolji akcioni režiser možda napravio bolji ritam.
Autostoperski vodič. Pfffff. Bzvz mi je potpuno. I to ne samo zbog upropašćavanja nako dobre knjige (ponekad odstupanje od zadatog predloška može biti dobro), već zbog opšteg utiska da je film trećerazredna zajebancija. Džeksonov "Gospodar prstenova" je odlična ekranizacija u odnosu na ovo. Ne verujem da je neko ko nije čitao knjigu bio ushićen filmom, a još manje je onih koji su posle filma pročitali knjigu. Razočarenje.
A počeo sam da gledam i
Halo Legends ><
Take all that movies in my vein