Da podvučem crtu kad su letnji akcioni špektakli u pitanju.
Salt - Bornov identitet u ženskoj varijanti. Dobro realizovano, ali ništa spektakularno nažalost. Anđelina je uvek plus.
Expendables - Lepo je videti heroje detinjstva ponovo u akciji, ali je i ovde spektakl izostao. Gledanje penzosa kako trče i šibaju se nije baš toliko zanimljivo koliko sam očekivao. Ali je Planet Hollywood trio u istom kadru scena za antologije

Predators - MekTirnanov Predator meets Cube. Zanimljivi, ali neiskorišćeni likovi, i pristojna režija, ali blago retardirana priča. Mixed bag.
Resident Evil 4 - Svi filmovi iz ovog serijala imaju tendenciju da mi iščeznu iz sečanja u rekordnom roku, i ovaj nije izuzetak, ali čini mi se da je ostavio bolji utisak od ostalih. Možda zato što sam uživao u 3D akciji, koja dobro funkcioniše u ovakvim stilizovanim borbama sa slowmo preterivanjem (za razliku od akcije u Avataru koja mi je zadavala glavobolje).
Machete - Rodrigez je standardno dobar, ali čini mi se da bi ovakav film bolje funkcionisao sa manje Grindhausa i više Marijačija. A matori Trejo u glavnoj ulozi je

Sve u svemu, svaki film ima neko "ali". Ovo leto je mnogo obećavalo kad su u pitanju akcioni filmovi, i razočaran sam što nije isporučilo bar jedan antologijski. Ali pošto će svaki od ovih filmova verovatno dobiti nastavak, biće šanse za popravni.