Daine,
To da li drka na sebe u gledalu je irelevantno... (a nije ni nemoguce

To da bolje poznaje kinamatografiju od tebe ili mene, je cinjenica...
Inglorius basterda jeste satira, i parodija raznoraznih filmova sa tematikom iz drugog svetskog rata, i prekrajanje istorije...
To se moj druze, zove umetnicka sloboda...
Ako ne mozes da izdrzis da se "skinu rukavice" onda to jednostavno nisu filmovi za tebe...
Inglorious jos djene, djene, jeste preterivao u drugoj polovini... napravio papazjaniju, i umanjio vrednost filma. jbg desava se...
Ali za Djanga gresis sinko, pogledaj ponovo, film je "nebruseni dijamant"
Viseslojan je, a cini mi se da si ti samo zagrebao po povrsini...
Tako da ako dodjes do Praga ili nam se negde drugde ukrste putevi, bicu dobre volje da ti rasvetlim ono sto ti se potkralo...
Deamone,
Kakvu dublju poruku treba da salje?
Ljubav ce pobediti sve?

Ropstvo je zlo? Rasizam je neljudski?
Govori i u tome (o ropstvu i rasizmu i to prilicno slikovito)
Film je neke vrsta roler-costera- dize pa spusta- sloj surivih scena mucenja, pa sloj humora, pa jako dobro napisanih dijaloga, nakon kojih sledni krvoprlice ( u spageti maniru i tarantinovski sa mnogo kecapa), i tako drzi panju gledalaca od pocetka do kraja? Koliko fillmova u danasnje vreme je uspelo da ti zadrzi paznju?
Za kadrove se slazem, ima nekih od kojih zastaje dah...
OST je dobar, ali nisam bog zna kako impresioniran (Imao je Tarantino i bolje)...
Posto sam veliki fan vesterna i spagetija primetio sam da je vecina pokradena... Ali ima i par novih i savrseno je uklopljena.