Slatko.
Kada sam onomad pitao bivšu koliko je sivih ćelija moralo da strada da bi izgovorila poganost kao što je bila "Bloodrayne je dobar film!" Pokazala mi je na policu sa brdom knjiga En Rajs. I onda je krenula priča od 10IQ-a: "Vampiri ne smeju da budu strašni, oni su moćni zavodnici, ne biraju polove, oni su elegantni, lepo obučeni, viktorijanskog karaktera, prelepi, čistog belog lica, njanjanjanjanja gotik/emo/Lestat tripovi etc. etc."
Donesem ja njoj posle određenog vremena dobrog starog Hercoga, "Fantom noći" a prethodno iskopam na netu par delova "Simfonije užasa", pustim, odgledamo, život joj se zgadi. I onda opet ista priča: "Ovo nisu vampiri, vampiri su sledeći korak evolucije, vampiri su savršeni ljudi, ja ovo ne prihvatam njanjanja gotik/emo/Lestat tripovi etc. etc."
[zamislite da ovde ja sad deklamujem kako se slažem sa Dukom i Dainom do imbecilnosti jer me mrzi da kucam]
Mnogima je na ovom forumu dozvoljeno da eksplicitno izraze svoje mišljenje tako da ću čiste savesti da izjavim da je celokupno delo En Rajs stvorilo jedan od najizopačenijih vidova seksualno-pubertetske "niko me ne razume a ja sam bolji od svih vas i najebaću vam se majke" frustracije, povezane sa sado-mazohističkim tendencijama sloja mladih sa pretežno nesrećnim detinjstvom (ima naravno izuzetaka koji samo vole da se na retardirane načine pronalaze u svemu i svačemu). Ta predstava vampira omogućila je Blejda, sirotu Kejt Bekinsejl za koju se molim da će se izvući iz uloga koje podrazumevaju očnjake, Bloodrayne, neku bljuvotinu sa vukodlacima koju sam uspešno izbrisao iz glave, a na kraju krajeva i "Intervju" i "Kraljicu Prokletih" od koje mi je u sećanju ostala samo ona pesma, trešina od Static X-a.

Vampiri su beštije, bili i ostali što kažu ova dvojica, savršeno pristupačni i iznenadni, ružni, gmizavi, buljavi, zubati, raznoraznih boja i dezena, visoki kao Jao Ming, malecki i nevidljivi, pretvaraju se u leptirice, sl.mišOve i svoju žrtvu ne jebavaju izuzetno teatralno zarad miliona MTV klinaca/klinceza, nego realno osakate ovde i sada, u svakom trenutku, što je suština STRAHA koji oni treba da izazovu, na mestima kao što su moja gajba, nečiji kafić, spavaća soba ili "Titty Twister".
The.Fucking.End.