Evo, odgledah i ja upravo famozni [Rec] i definitivno je potvrdjeno da ovakvi filmovi ne rade na mene. Ne znam kako/zasto, gledao sam ga po svim preporukama, sam, u mraku, sa pojacanim zvucnicima, i ne mere...ok, mozda nije trebalo da pocnem film sa cinijama grozdja i smokija, al' sta sad

Prosto, ne umem da se uzivim u ovakve stvari pa je otud i efekat istih na me znatno blazi.
Film kao horor je ok, moze se reci da je dobar, mada je u principu sve vec vidjeno ranije (a opet, sta nije u danasnjim hororima). Dodatan minus mu je spanski, ja prosto ne podnosim taj jezik a ovde ga ima puno, i svi pricaju odjednom u glas (a ovo je zapravo cinjenicna istina, bejah u drustvu druzine spanjolskog porekla, takvu kakofoniju glasova nisam u zivotu cuo, a kamoli razumeo bilo sta

). Ono sto je svakako pozitivno u filmu je to sto izgleda da su producenti i scenaristi definitivno odradili svoj domaci zadatak i u film ubacili samo dobre stvari koje su pokupili od nekud. Ima par shtrec scena, jedna me bas fino iznenadila

, a i FP(S) view filma verovatno dodaje na povecanju tog subjektivnog dozivljaja kod publike. Mada s druge strane, na momente mi je bio dosadan, ne znam dal sam vec pomenuo, al ima puno Spanaca i svi se dernjaju odjednom.
Sve u svemu, valja pogledati, sat i dvajes minuta nije puno za utrositi, a ako neko nekim slucajem pronadje sinhornizovanu verziju, pozeljno na engleski, al' prihvata se i italijanski, poljski, ceski, madjarski, rumunski, pa i kineski, sto da ne, uboo je dzek-pot