Za Vembli i Enfild svako zna, oni su među 10 najpoznatijih svjetskih stadiona...
Pa kako to da niko nije čuo za Hempden

City Ground je stadion Notingem Foresta na kojem su ovi osvojili svoje 2 titule šampiona Evrope, '79 i '80. Ne da mi se sad tražit slike po netu, ali u svakom slučaju to je jedan od najčudnijih stadona koje ćete ikad vidjeti, jer su mu sve 4 tribine drukčijeg nagiba, kapaciteta i krova. Klasik engleskog poimanja stadiona, nevelik ali prelijep - za mene najljepši ENG stadion - i sa zadivljujućom tradicijom.
Tynecastle je stadion Heartsa (Edinburg, naravno); to je takođe jedan malen, kompaktan stadion (prima samo 18000), strmih tribina, šarolikih krovova i ogromne tradicije. Najstariji je škotski stadion, i jedan od najstarijih na svijetu; ako se ne varam iz 1886. je godine

Neko bi možda rekao Old Traford, Ibrox, Celtic Park, Villa Park... za mene su ipak ovi manji stadioni oni koji najbolje rasvjetljavaju čari Ostrvskog fudbala, i strasti koju pokreće ova igra među tim ljudima... i sam Henrik Larson je rekao da je Nou Kamp sjajan u svojoj ogromnosti i strasti Katalonaca za fudbalom, ali da je Škotska ipak mjesto gdje je život fudbal i samo fudbal, gdje je to više od strasti. Eeeeeeeh...

Elem... izgubismo mi... zajeb, brate, Birmingem...