Sam role play je podjednako ( po mom skromnom misljenju) vazan kod svakog lika. Primera radi, ja mislim da je mnogo i daleko teze odigrati recimo druida nego paladina. Takodje, uzmimo u obzir svestenike raznih religija.
U sustini, role play je podjednako bitan za svakog lika. Da kod fightera nije bitan role play, cela igra bi se svela na: "Prijavljujem se u vojsku i idem u rat" ili "Idem u pirate" i slicno, i dalje bi ceo dan rolali kockice uz povremeno cjaskanje. A slozicete se, ako se ne varam, da to nije bas svrha igre.
Role play je relativno zahtevna stvar. Podseca malo na zanimanje profajlera kada moras da udjes u neciji um i razmisljas kao on, a da to ne ostavi traga na tebi...
Zato mislim da je podjednako vazno razmisljati kao fighter *to sto je obucen da se bije ne znaci da zivi samo za to*, kao paladin *malo duzi opis*, kao wizard, druid, cleric, ranger... Treba se u sve podjednako uziveti.
Osim toga... Zasto bi bila fora:
neko zato sto je paladin mora da se striktno drzi svega, a neko zato sto je neka klasa koja nije alignmentom vezana za svoje osobine, moze da se NE PONASA u skladu sa onim sto je na papiru. Bezveze... Cilj igre i jeste da na osnovu onoga sto ti imas na papiru gradis sliku u glavi i zabavljas se, a ne da je to na papiru onako tu usput bezveze izmedju tvoje glave i kockica.
veseli pozdrav

Marko