Hm, ja sam njih vec dovoljno hvaliJo na drugim mestima, ali mislim da u okviru tih prog voda, a mozda i shire, nisam skoro chuo nishta shto se merilo sa njima u smislu originalnosti, dubine teme o kojoj se radi koncept (mada ne rade svi koncepte, no dobro...) a da je pritom imalo toliko melodike (od 5 ljudi u bendu 4oro peva npr...).
Ja mislim da je 12:5 najbolje njihovo ostvarenje, jel onako neshto izvesti unpluged je... nezamislivo. Remedy Lane ce mi uvek ostati najdrazi po konceptu (i po pesmi Beyond the Pale) a TPE-u se cheka nastavak. Mozda dodje neshto bolje od Ashes sa istim
Be je posebna pricha, meni takodje neverovatno dobar album, i mislim da svi koji kazu da je Daniel pretenciozna seljachina mogu da ... pa... jel on moze da bude shta god hoce, ali dokle god je njima ono shto rade izvanredno, i treba da bude takav!
Da li je iko slushao ranija njihova ostvarenja? Entropia i One Hour By The Concrete Lake? Ako niste ne znate shta se propustili... na EntropiJi je svirao i neki "nashe gore list" - Bojan Magdic. Uh pesme kao shto su "!" i "People Passin' By" svima preporuchujem. A sa One Hour-a - Black Hills, Shore Serenity, Inside Out....
Ochigledno je da sam fan, bili smo na certu u Budimpeshti u aprilu 2005, 700 ljudi, svirka na brodu, nema ozbedjenja i tih sranja... momci su svirali 2ipo sata, a mozda i jache bez prestanka, onako, po par pesama sa svakog albuma... nevidjeno veche, samo shto su madjari tako freakin' statichni....
Evo kad su svirali Dea Pecuniae i chuveni Mr. Money hehe