Koliko se ja secam Wish je ogranicen na +1 sto se dodavanja statova tice.
Sto se tice pamcenja, DM nije hteo da ispadne smrad pa da svi zaboravimo sve jer bi onda svi morali da kreiramo nive likove pa se nismo secali Samo cinjenice da smo dosli po lampu. Ali kad smo vec tu, zasto da ne zazelimo jos nesto. Druga zelja premudrog je bila upravo +1 na DEX, a treca je bila Harm na Nagu koja je tu cuvala novac, predmete i samu lampu koju smo mi dobili jer smo resili sve zagonetke koje nam je postavila. Inace, ta Naga(LG) i njen pomocnik, Lavic (koji gali nenormalno) su se upravo pakovali da odu sa tog mesta,ali pohlepa je neopisiva...

Naga je sejvovala WILL i popila samo pola damage-a tako da je borba bila cupava (odnosno da mi nije uspeo Dispel na sve bafove koje je bacila pod Greater Invisibilitijem svi bi smo izginuli jer bezanja nije bilo) Ovako, poginuo je samo jedan lik.
Moram jos da kazem da smo imali jednog mrtvog popa (PCa) kog smo vukljali po grobnici i kog smo mogli da ozivimo jednom zeljom bez gubljenja iskustva.
Bilo je tu naravno, jos gomila boljih zelja koje smo mogli da zazelimo ali posle jeb... nema kajanja.
No, uzesmo mi predmete i 100 000 zlatnika u 3 Bag of Holding. Na izlazu iz grobnice, saceka nas Raksasa koji nam procita misli i izpizdi jer se duh koji nam je ispunio zelje vratio na svoj plane, a ovaj ga je trazio da bi ga ubio iz osvete. Padne tu Fear koji niko ne sejvuje (naopako bednih li rolova u tom trenutku) i onda redom taslacenje: Fire-fire-fire ball...
Izgubili smo sve predmete i jos se zaduzili kod zelenasa da bi svi bili ozivljeni.
Lo, there do I see my father! Lo, there do I see my mother, and my sisters, and my brothers! Lo, there do I see the line of my people back to the beginning! Lo, they do call to me, they bid me take my place among them in the Halls of Valhalla, where the braves may live forever!