Dobro, to sto kenjaju na koricama knjiga nikad ne treba uzeti za ozbiljno, jer su ljudi placeni da izreklamiraju knjigu kao da je doticna najbolji izum posle tople vode. A i pored toga sto mi je Vulf jedan od najomiljenijih pisaca, savrseno dobro znam kako naporan (da ne kazem dosadan) ponekad ume da bude. Ali povrsnost nikada nije razlog tome, vec bas suprotno - njegova preterana komplexnost, koja je toliko namerno zapetljana i suptilna da moze da
izgleda kao da je u pitanju nesto jednostavno i obicno, iako nije. Ne znam, kao sto rekoh nisam tu knjigu citao, ali iz dosadasnjeg iskustva sa ovim autorom (koje je skoro uvek bilo maximalno pozitivno (sa naglaskom na 'skoro')) znam da covek voli da igra neobicne igre sa svojim citaocima: da ih zavarava. Cesto su potrebna visestruka citanja da bi se njegove zagonetke i obmane pohvatale kako treba. Trust me, I know.
A vezano za Tolkina, ljubljeni Fingi, zar ne znas da doticnog i ja obozavam? Nicije pljuvacine me uopste ne doticu niti interesujeu po tom pitanju (a vala ni po drugim, jer kad nesto volem, onda ga, brate mili, volem pa taman da je ruzno k'o Tirion Lanister).