Ovako...meni problemi sa kompom ne prestaju....
Jednog dana je samo prestao da radi moj intel P4 3.0 ....i kada bih ga uključio, išao bi do onog učitavanja windowsa, a onda bi se resetovao....prvo sam mislio da je problem u S-ATA hard disku, ali sva podešavanja u biosu su bila dobra.... Onda sam odneo komp u MB soft-ov servis, gde su ga navodno testirali i utvrdili da je procesor pregoreo, ali ga(sva sreća) nisam ostavio kod njih, nego sam ga poneo sa sobom(što se kasnije ispostavilo kao odlično).... Počeo sam da tražim isti procesor kao moj stari intel, ali nikako nisam mogao da nadjem nov, koji inače košta 180 jevreja, već samo polovan, pa sam se odlučio za jeftiniju varijantu i uzeo intel celeron 2.8 za 30 jevreja(nov košta 80, ali su ovaj testirali..ustvari, otvorili su kutiju, pa je cena automatski pala)...od tada je sistem počeo da secka...kada bi se podigao, i samo pokretanje miša je govorilo da nešto nije u redu(toliko je seckalo, da sam video sliku na svake 2 sekunde), a o NFS Carbon-u da ne pričam(isto je bilo i na high i na low efects)....takodje mi je usled rada pokazivao plavi ekran sa belim slovima, na kojem je pisalo dump of phisical(dal je fizička, ili psihička, nemam pojma..iako sam 200 puta video, nisam obratio pažnju) memory, your computer is turned off to prevent damage....konsultovao sam se sa nekim ljudima, koji su mi rekli da je nov sistem neophodan, a ni da flashovanje biosa nije na odmet... Obrisao sam sve sa hard-diska, instalirao nov sistem, ali seckanje se nastavilo...odlučio sam da flešujem bios...skinuo najnoviju verziju sa neta, i uputstvo za flashovanje...radio sam sve po uputstvu.....obrisali su se podaci, programiranje se završilo, ali moj sistem više nije hteo da se podigne....zaključio sam da je sve otišlo u peršun, i obećao da ništa više neću raditi sam....odneo sam matičnu ploču(MSI i865 neo2 pe, pravljenu za prescot i darkwood jezgra....oba procesora su mi prescot) kod čoveka, koji je za pola sata skinuo čip sa biosom, uradio šta je trebao, vratio ga, i uzeo mi 1500 din.(inače je 1000, ali je moj bios zalemjen za matičnu)......i sve je bilo u redu dok nisam deinstalirao kaspersky 5.0(koji je sa sobom verovatno odneo i sistemske fajlove), instalirao 6.0, i ubacio stari procesor, čisto da vidim da li radi...i za divno čudo, RADI!!!.....od tada mi komp ne secka, ali neki put kada ga uključim, prijavljuje grešku....a kada igram counter strike portable, usled rada ume da mi isključi komp....kada pogledam šta se desilo u Event Viewer-u, pokazuje mi da je hteo da nije mogao da napravi, ili locira serial.ini fajl (ili tako nešto)...uradio sam reinstal sistema, ne normalno, nego preko run-a, pa tamo neka tri slovca kucam, pa onda scannow....i pored toga, ostaje mi isti problem....ta greška, i isključivanje kompa u toku countera...
Ovo je samo deo mog dvogodišnjeg druženja sa mojim kompom, i to samo od Nove Godine, pa na ovamo...