Mislim da bi bilo zgodno kada bi se otvorila tema u kojoj bi mogli da nagadjamo sta ce se objaviti u nekim izdavackim kucama. Izuzetno je zabavno, i zahtava gotovo parapsiholoske moci. Narodna knjiga evo vec jubilarne cetiri godine najavljuje Barkera i jos ni traga od njega ( bitno da su stavili odmah cenu na sajt ). Sto se Alnasamarija tice – rekapitulacija: Novikova i Salatore pocinju da se objavljuju uskoro; nasdtavak Dzounsove tek sledece godine; a tu negde ce upasti i Njumen. NECE objavljivati Pauersa, ostavice Lagijunu da se opece ( strahovito, pretpostavljam ) na Eriksonu, a Fajsta ce dovrsiti Lagijuna kao sto i pise na njiovom sajtu.
GAVVRAN: 400din je mnogo
JA: Isto razmisljamo.
Ahem, na fonu sve ove price oko zabuna s pravima, ovo je vec n-ti put da cujem da se neka nasa izdavacka kuca pokrlja s drugom jer su im obema prodata prava. Koliko se secam Familet je imao taj problem s nastavcima ZEMLJOMORJA. Ali isto tako ni izdavaci ne komuniciraju medjusobno; sve u stilu da komsiji crkne krava. Zato i ljudi poitaju vas, zlosrecne prevodioce za kakvu informaciju – vi se druzite i pjanite zajedno, ogovarate druge prevodioce i raspravljate ko sta prevodi – pa vam zato ljudi i postavljaju svakakva pitanja, jer jedino vi dajete kakve informacije.
Izvinjavam se sto sam malo smusen ovih dana – citam price sto ce reci vrle nam literarne pokusaje dragih nam clanova i pisem otrovne kritike na iste, pa ne mogu da se skoncentrisem. Zato ni ne idem na at-at da ne bih tamo izvalio kakvu glupost, a i ovde se suzdrzavam od bilo kojeg ozbiljnijeg razgovora.