[phpBB Debug] PHP Warning: in file /includes/bbcode.php on line 483: preg_replace(): The /e modifier is no longer supported, use preg_replace_callback instead
[phpBB Debug] PHP Warning: in file /includes/bbcode.php on line 483: preg_replace(): The /e modifier is no longer supported, use preg_replace_callback instead
[phpBB Debug] PHP Warning: in file /includes/bbcode.php on line 112: preg_replace(): The /e modifier is no longer supported, use preg_replace_callback instead
[phpBB Debug] PHP Warning: in file /includes/bbcode.php on line 112: preg_replace(): The /e modifier is no longer supported, use preg_replace_callback instead
[phpBB Debug] PHP Warning: in file /includes/functions.php on line 4586: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /includes/functions.php:3765)
[phpBB Debug] PHP Warning: in file /includes/functions.php on line 4588: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /includes/functions.php:3765)
[phpBB Debug] PHP Warning: in file /includes/functions.php on line 4589: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /includes/functions.php:3765)
[phpBB Debug] PHP Warning: in file /includes/functions.php on line 4590: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /includes/functions.php:3765)
www.tolkien.rs • Pogledaj temu - Mali vodič za Beogradski sajam knjiga

Mali vodič za Beogradski sajam knjiga

...za one koji su pored Tolkina čitali još ponešto

Moderatori: Dain, Varda, Maglor the Minstrel

Postod caliburn u Sub Okt 20, 2007 9:20 am

Pred sajam se sve zahuktava, pa i "Čarobna knjiga", dok pišem ovu poruku upravo mi pristižu njihovi e-mail bilteni.
Ovde sam izostavio knjige u vezi sa samousavršavanjem.

Tomas Pinčon, Objava broja 49

Tomas Pinčon spada u red kultnih autora savremene američke proze. Po mišljenju kritike, jedan je od najznačajnijih autora 20 veka. Objava broja 49 je jedna od njegovih najpoznatijih knjiga, a na srpski jezik ju je preveo David Albahari, koji je za naše izdanje napisao i predgovor.

Išmael Beah, Na dalekom putu: Memoari dečaka-vojnika

Jedinstvena istinita priča koju mladi autor Išmael Beah iznosi u svojim memoarima pokreće mnoga moralna pitanja i otkriva strahote rata iz do sada gotovo potpuno nepoznate perspektive. Memoari dečaka-vojnika su potresna priča žrtve građanskog rata u Sijera Leoneu, a o prijemu kod publike govori i titula Njujork tajmsovog bestselera #1.

Tomi Jaud, Poslednji beg

Knjiga Poslednji beg, nemačkog autora Tomija Jauda, svoju izuzetnu popularnost, drugo mesto po prodavanosti u Nemačkoj 2007, duguje savremenom stilu pisanja i gotovo novinarskoj aktuelnosti teme kojom se bavi. Slavljena kao „povratak muškog romana“ u nemačku književnost, pobrala je simpatije i kritike i publike.

Džonasov svet je savršen. Ne postoje rat, strah i bol. Sigurnost je najveći prioritet. Svaka osoba ima svoju ulogu u Zajednici, koja joj obezbeđuje život bez briga i kojom daje svoj doprinos opštem blagostanju.
Ali, kada Džonas bude napunio dvanaest godina, počeće da spoznaje pravu prirodu Zajednice. Njegov život biće potpuno promenjen. I za njega više neće biti povratka.

Čuvar sećanja svrstava se u najbolje antiutopijske romane ikad napisane.
Dobitnik je brojnih prestižnih nagrada.
Čuvar sećanja je preveden je na više od 20 svetskih jezika i prodat u 7 miliona primeraka.

Inspirisan stvarnim masovnim ubistvom iz dvadesetih godina prošlog veka, roman Andree Marije Šenkel, čija je radnja smeštena u pedesete godine, jedno je od najprijatnijih iznenađenja na nemačkoj literarnoj sceni ove godine.

Taned je dobitnik nagrade za najbolji nemački kriminalistički roman u 2007. Najčitaniji je roman u Nemačkoj u 2007. i trenutno se prevodi na sve značajnije svetske jezike.

Roman Ja sam legenda, autora Ričarda Metisona, predstavlja kultno delo horora i prema priznanjima najznačajnijih savremenih pisaca ovog žanra jeste delo koje je na njih izvršilo najveći uticaj.

Anti-utopijska priča o poslednjem čoveku na zemlji pleni svojom dubinom i promišljenošću.

Nemam pojma šta je ovo pošto u biltenu postoje samo slike naslovnih stranica. Kasnije ću potražiti po Internetu, pa ću dopuniti poruku.
Dolazak Tame

Izmena: I was a bookworm as a child. Every other Saturday my mother would take us to the library to check out books (until I realized that magazines had to be returned in a week, so I would check out Writers Digests just so she would have to bring us back in a week.)

On one of these adventures, the librarian (one of my childhood heroes) introduced me to "Over Sea, Under Stone" and thus began my obsession with Susan Cooper's "The Dark is Rising" anthologies. I would read the series over and over again.

"The Grey King" is the fourth book in the series about an adolescent boy named Will Stanton who, on his birthday, discovers his place among the Old Ones, immortal beings that live beyond the boundaries of our time and space. Will is the Seeker of the Signs, and with his mission complete, he takes his place in the circle of the Light as they prepare to defeat the Dark and rid the earth of their evil forever.

By the time of "The Grey King," Will has already had many great adventures and battles with the Dark. His powers are nearly complete and he understands his place as an Old One. He is sent to stay with relatives to get his strength back after a bout with illness. No one in his family knows of his chosen place among the Light, and he thinks that he is sent to Wales only for his family.

But, going to Wales is part of his mission in the fight against the Dark. There he meets Bran, an odd, quiet albino boy who has his own place in the fight. While he is not an Old One, he is also very special. Bran helps Will find the golden harp hidden among the legend of King Arthur. Only the golden harp can wake the warriors of the Light who will wage the final and deciding battle for control of this world...

Susan Cooper is an amazing wordsmith. Dive into this book and you dive into the Welsh countryside with all its simple beauty, ancient legends, and proud heritage. It is simple enough to captivate a ten year-old yet hold the attention of an adult.

You can read this book without reading the other three, but I suggest reading it in order. The books go in order:

Over Sea, Under Stone
The Dark is Rising
The Green Witch
The Grey King
Silver on the Tree

If your kids have read all of the Harry Potter books, and you are looking for something similar, look no further. These beat Harry Potter tenfold.

A ovo je sajt na kome se nalaze kratki opisi svih pet knjiga:
http://www.eyrie.org/~eagle/reviews/boo ... 785-9.html

Kraj izmene

Ovaj poslednji izbor izdavačke kuće "Čarobna knjiga" stavljam isključivo kao primer koliko izdavaštvo u našij zemlji propada pod uticajem liberalnog kapitalizma i kako uticaji praznoglavih sa Zapada nalaze plodno tle u našoj zemlji kod pojedinih ljudi željnih prazne zabave. Osim toga ove knjige imaju i negativan uticaj na oblikovanje mladih naraštaja u najranjivijem periodu odrastanja, kada formiraju sliku o odnosima, ponašanju i stavovima u društvu. Zaista ne mogu da smislim bilo šta što bi "Čarobnu knjigu" navelo da izda ovakve knjige osim proste, primalne želje za brzom zaradom.

NJUJORK TAJMSOV BESTSELER SERIJAL ZA TINEJDŽERE

K L I K A

PREDSTAVLJAMO VAM PRVE TRI KNJIGE SERIJALA:

Klika… jedina stvar koja je teža od ulaska u nju jeste opstanak u njoj.

Serijal „KLIKA“ autorke Lizi Harison je namenjen tinejdžerkama, a svoje višemilionske tiraže, titulu Njujork tajmsovog bestselera i ekstremnu medijsku pažnju duguje svom savremenom stilu i temama zanimljivim mlađoj ženskoj publici. Najnoviji modni trendovi u oblačenju, spletke, društvene igre i pozicije, zloće i dobrice, sve to čini koktel za koji se pokazalo da je neodoljiv među tinejdžerkama. Britko, duhovito i inteligentno napisane knjige, fenomenalno dizajnirane, same po sebi su postale brend, pa spadaju u must have prema preporuci svih teen časopisa u Americi.
Poslednji put menjao caliburn dana Sub Okt 20, 2007 10:45 pm, izmenjena samo jedanput
"...i opet će, i opet će,
robovati neće!"

to redL: Moja čarobna gospo od Jantara, za tebe bih ubio i umro, sa osmehom na usnama i srećom u srcu!

Slika
Slika
Slika

Član
Član

Pridružio se: Sub Maj 31, 2003 10:42 am

Postod mnb u Sub Okt 20, 2007 10:32 am

To sto ima samo naslovne, a ne i opise je ono o cemu sam ja pisao nakoliko postova pre. Potpuno sam zaboravio da napisem da ce reizdati Metisona, zbog filma. U sustini i Pincon je reizdanje, jer su ga svojevremeno Svetovi izdali...

Cao ICEMANE! Iskreno se nadam da si u pravu za to sto si napisao... Mozda ce onda i prevod Kinga biti dobar...
Slika

Luk ( Van Hansis ): To sto smo imali, bilo je tako kratko ali i tako dobro i nikada necu to zaboraviti...Ali ako ostanes sa mnom sva ce vrata biti zatvorena. A ako i budu otvorena, moja kolica nece moci da prodju kroz njih...

Noa ( Dzejk Silberman ): Da probam da ti objasnim u terminima koje ces razumeti: Snajder... you're full of it.
Član
Član

Pridružio se: Sre Sep 20, 2006 11:39 am

Postod iceman u Sub Okt 20, 2007 1:27 pm

Mnb, baci oci na alnarijev sajt. U pripremi se nalazi naslovnica knjige Deca Hurinova. Znaci, greska je samo u katalogu. ;)
Član
Član

Pridružio se: Sub Jun 05, 2004 11:41 pm

Postod mnb u Sub Okt 20, 2007 3:10 pm

Slika

Luk ( Van Hansis ): To sto smo imali, bilo je tako kratko ali i tako dobro i nikada necu to zaboraviti...Ali ako ostanes sa mnom sva ce vrata biti zatvorena. A ako i budu otvorena, moja kolica nece moci da prodju kroz njih...

Noa ( Dzejk Silberman ): Da probam da ti objasnim u terminima koje ces razumeti: Snajder... you're full of it.
Član
Član

Postod High Duke u Sub Okt 20, 2007 3:25 pm

Let your blows fall because faith is my shield and valor is my sword

A knight is sworn to valour
His hearth know only virtue
His blade defends the helpless
His might upholds the weak
His words speak only truth
His wrath undoes the wicked
Korisnikov avatar
Član
Član

Pridružio se: Pet Jul 05, 2002 10:32 am

Postod caliburn u Sub Okt 20, 2007 10:49 pm

to mnb: U redu, živim u zemlji u kojoj kafe ku(r)varica Živana zakuvava kafu sa vodom u kojoj je malopre oprala noge. I kako to tačno opravdava "Čarobnu knjigu"?
to High Duke: adresa koju si dao radi :)
robovati neće!"

to redL: Moja čarobna gospo od Jantara, za tebe bih ubio i umro, sa osmehom na usnama i srećom u srcu!

Slika
Slika
Slika

Član
Član

Postod iceman u Ned Okt 21, 2007 1:22 pm

Upravo je Laguna izdala Glinene noge od Terija Praceta. Knjiga pripada serijalu o Strazi. Cak se pojavljuje vukodlak i sujetni patuljak :D Cena se krece od 487 do 329 dinara.

Vise na: http://www.laguna.co.yu/index.php?m=naslov&id=697

Ovo delo ce mi pomoci da lakse zazmurim na jedno oko zbog Laguninog opredeljenja da izdaju u samo nekoliko dana dve knjige od Isidore Bjelice.
Ko tebe Bjelicom, ti njega Pracetom! ::C::
Član
Član

Pridružio se: Sub Jun 05, 2004 11:41 pm

Postod High Duke u Ned Okt 21, 2007 3:27 pm

Korisnikov avatar
Član
Član

Postod mnb u Pon Okt 22, 2007 1:04 am

@CALIBURN: Trenutno imam izuzetno veliku temperaturu ( toliku da haluciniram da je Rolingova izjavila kako ja Dambldor peder, te da je ubio svog ljubavnika u mladosti - donekle podseca na zaplet od Lakijeve, zar ne ), te se ne osecam sposobim da odgovaram razumno. Molim te da procitas sta sam napisao, jer ocigledno nisi. A moram ti reci i da ne poznajes mnogo kafe kuvarica. Ja ih znam nekoliko i garantujem ti da nijedna ni u snu ne bi radila ono sto si spominjao. Do skorog citanja! Tj. kad mi dostignemo nesto sto nije 38 sa nesto. ( Mozda bi proguglao dok cekas GOSSIP GIRL, iliti TRACARA, dok cekamo, objasnicu u dogledno vreme. )

@VISOKI VOJVODA: U medjuvremenu sajt je proradio. Najverovatnije su brze bolje ispravljali svoje greske. Vredja me cinjenica da Alnasamarijeve glavesine smatraju svoje prevodioce neznalicama ( nisu znali kako ces prevesti ) - ali pretpostavlicu da je to zbog saradnje sa odredjenim licima koje necu sada imenovati, poznatim po svojim biserima. ( Imas li nekih naznaka o tome sta ces dalje raditi, pretpostavljam Kanavanku i Novikovu do kraja? )

@ICEMAN: Joj, nemoj Isidoru, ona mi je jedina nada i uzdanica u opstanak pletenja u Srbiji! Nemam neko misljenje o njenim knjizevnim radovima, ali one dzempere sto plete u svojoj emisiji, ma strava! A i super je bila u double edition SOK KORIDORA.
Slika

Član
Član

Postod High Duke u Pon Okt 22, 2007 1:30 am

Verovatno cu sada dovrsiti Kanavanovu, ali videcemo, pitacu ovih dana.

Korisnikov avatar
Član
Član

Postod caliburn u Pon Okt 22, 2007 6:42 am

to mnb: Sarkazam... :roll:
Poenta je u tome da šta god bilo ko drugi radi, to ne čini opravdanje u bilo kom smislu (etičkom, legalnom... ) .
Hm, da, po meni je štetnije oblikovanje mladih umova po kalupu blago mentalno zaostalih.

Misliš... to nije bila "novinarska patka"?!
Hoćeš da kažeš da je stvarno rekla da je Dambldor peder?!
A ja sam se nadao da je to samo košmar, nšto što će da nestane kada se probudim...
Hm...
robovati neće!"

Slika
Slika
Slika

Član
Član

Postod High Duke u Pon Okt 22, 2007 8:10 pm

Alnari verovatno tek u subotu dobija Mac Crvenog Leda u jednom tomu, a jos jedna losa vest je da su Deca Hurinova crno-bela. Tvrdog poveza ce biti mozda tek posle sajma sa kolor ilustracijama i to mozda nekih 500 primeraka, zato sto se plase da niko nece da kupuje.

Korisnikov avatar
Član
Član

Postod caliburn u Pon Okt 22, 2007 9:08 pm

robovati neće!"

Slika
Slika
Slika

Član
Član

Postod Egon Zmaj u Pon Okt 22, 2007 10:14 pm

U njemu je svuda rasuta duša,
po celom svetu deca i ljudi,
a grad iznad reka stoji ko kruna,
danju me veže, noću me budi.
Korisnikov avatar
Član
Član

Pridružio se: Pet Mar 17, 2006 3:23 pm

Postod mnb u Uto Okt 23, 2007 12:03 am

Dajen Seterfild - TRINAESTA PRICA

Slika

Ovaj nahvaljeni i isprodavani omaz klasicima gotskog romana, pocinje neobicnom ponudom ostarele, priznate knjizevnice devojci koja je pisala o blizancima da napise njenu biografiju. Posto prihvati, i krene da istrazuje, ubrzo otkriva citavu lepezu stvari koje i danm dans cine gotske romane bar meni primamljivim - predele zaogrnute maglom , ljude koji ih nastanjuju i koji cuvaju zastrasujuce tajne, i mali dodir natprirodnog. A naravno treba sloziti slagalicu od dogadjaja koji su se desili pre nekoliko decenija, i onoga sto se desava sadaa pre nego sto sile koje ih pokrecu dodju samoj naratorki glave. Kriticari su posebno komentrisali spisateljicino vladanje stilom koji podrazava klasike. Samo da bude dobar prevod inace kupujem ne engleskom! Izdala je Laguna, a cenu ne smem ni da pogledam.

Inace izdali su i nastavak PETRA PANA, PETER PAN IN SCARLETT, bez fascinantne naslovnice, i ilustracija originalno uradjenih za Berijevu fondaciju kada je pobedila na konkursu, tako da u znak protesta, samo ovoliko.
Slika

Član
Član

PrethodniSledeća

Povratak na Ostale knjige