@Mo: Nema na cemu! Dugujes mi jednu preporuku za knjigu koja ima slican humor kao
Izgubljena u dobroj knjizi
@Niena: Dada, to je ta Tamara Skrozza iz Vremena

. Knjiga
Sve po spisku je zbirka Tamarinih novinskih tekstova objavljenih u casopisu Link (
http://www.mediaart.org). Ti tekstovi su… hmm, na neki nacin, posveta novinarskoj profesiji. Otud podnaslov knjige ''Pseudoleksikon novinarstva''. Knjiga je od samog pocetka zabavna i poucna. Znas i sama kakav je Tamarin pecat u njenim clancima: beskrajno duhovita, britka, samoironicna itd.

Ma ona je cisti dijamant od 24 karata, kako bi rekli Englezi

Ma zavoleo sam je jos od pre desetak godina otkako je objavila clanak Shishanje u rubrici Vreme uzivanja
U svakom slucaju, moras imati njenu knjigu makar da jednog dana poklonis cerkici kada joj se dosadi ono pravdoljubivo meso Vukodav
Procitao sam sajberpank delo
Histericni sneg (Snow Crash) od Nila Stivensona! Odlicna knjiga, ali nije za svakog, vec za ljubitelje tog zanra. Knjiga govori o kompjuterskom virusu koji se siri Metasvetom (virtuelna realnost) i koji ubija krem kremova hakerskog drustva. Glavni junaci haker-samuraj Hiro (koji me dosta podseca na Hira Nakamuru iz serije Heroes) i njegova ortakinja skejterka YT pokusavaju da sprece tu poshast. Ova knjiga je dosta ppoucna na neki nacin, posebno na polju lingvistike vreme u ranog politeizma i sumerske civilizacije. Toplo je preporucujem svim sf fanovima i frikovima sajberpanka
Stvarno sam imao srece sto sam nasao ovu knjigu na Sajmu i to po smesnoj ceni, 200 din.

Blago meni!