[phpBB Debug] PHP Warning: in file /includes/bbcode.php on line 483: preg_replace(): The /e modifier is no longer supported, use preg_replace_callback instead
[phpBB Debug] PHP Warning: in file /includes/bbcode.php on line 483: preg_replace(): The /e modifier is no longer supported, use preg_replace_callback instead
[phpBB Debug] PHP Warning: in file /includes/functions.php on line 4586: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /includes/functions.php:3765)
[phpBB Debug] PHP Warning: in file /includes/functions.php on line 4588: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /includes/functions.php:3765)
[phpBB Debug] PHP Warning: in file /includes/functions.php on line 4589: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /includes/functions.php:3765)
[phpBB Debug] PHP Warning: in file /includes/functions.php on line 4590: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /includes/functions.php:3765)
www.tolkien.rs • Pogledaj temu - Dobrodošli u Krčmu!

Dobrodošli u Krčmu!

Mesto gde se novi članovi upoznaju sa starim

Moderator: Migza

Naručujem

Pivo
109
33%
Vino
55
17%
Rakiju
31
9%
Čaj
32
10%
Kafu
34
10%
Mleko
11
3%
Kakao
27
8%
Sok
31
9%

Ukupno glasova : 330

Re: Dobrodošli u Krčmu!

Postod Kordos u Čet Feb 14, 2008 1:55 pm

E pa Dragone,fala ti puno...bas sam tako i mislio da to funkcionise. Pa zato Surd mene tera da se uzivim...a mene blam,da ne ispadnem dlu(otkud znam kakvi ste vi ostali,mislio sam da mozda niste u tom nekom tripu,al sad znam).Surde,prihvatam igru. A jeli Dragone,jel igrate vi to preko neta,i ako igrate da li kojim kosmickim slucajem postoji sansa da se i ja nekome pridruzim. Oduvek sam zeleo da kad porastem budem Aragorn :mrgreen: pa nema boljeg mesta nego ovde da ispoljim svoj alter ego.

pssssst...ne pricaj glasno o nen i njenoj armiji,moze da nas cuje...a onda smo najebali.Sve jedno,ima da padne shishanje i plavljenje...samo sto ona to jos ne zna ::T::
Korisnikov avatar
Član
Član

Pridružio se: Uto Feb 05, 2008 9:48 pm

Postod Surd u Čet Feb 14, 2008 4:16 pm

hmmmm.... tako je nen... molim te samo obrati paznju kad usmjeravas moci da to ne radis prema meni.... nosim amajliju koja me stiti magije i efektom bumeranga uzvraca iste... a napravila ju je Egra-Egra- Kana... najveca vracara i carobnica svih vremena koja je zivjela 5000p.n.e.
naravno da cemo biti najbolji... ti nas "vodi" kroz vazduh ja cu se prepustiti tokovima moci... ja cu "voditi" na zemlji ti se prepusti mojim pokretima i zahvatima i izgledacemo kao da smo se posvadjali sa zakonima fizike :mrgreen:

gospodo ja komandujem redovima nenemushine vojske... zamolio bih da ne kvarite prijateljske odnose sa njom jer iskren da budem njena vojska je spremna i na samoubistvo ukoliko ce to zadovoljiti nenemushu... toliko o njihovoj lojalnosti... o vjestini ne bih govorio i trosio rijeci... nema ih puno 30 ratnika kojima nema premca u vjestini sa macem..
Slika
Korisnikov avatar
Član
Član

Pridružio se: Čet Jan 24, 2008 7:44 pm

Postod The Forester u Čet Feb 14, 2008 4:43 pm

Er,da. Kad malo bolje razmislim, jebeš rusku :genije:
Ali zato..
Koga, čega? Jagnjetine!

(argh, šta se trudim ionako niko ne zna tu pesmu)
The world will look up and shout "Save us!", and I'll whisper..."No."

-Battle not with monsters lest ye become a monster - Nietzsche

Korisnikov avatar
Član
Član

Pridružio se: Čet Mar 23, 2006 12:18 pm

Postod Kordos u Čet Feb 14, 2008 5:44 pm

Surde...izdajico ::LJ:: Mislio sam da si mi prijatelj,posle toliko putovanja...trebao sam da znam da ti je ljubav prema vracari pomutila razum,a mozda je to ucinila i sama vracara! Mreza njenih carolija dopire i do najbistrijih umova...(s obzirom da ja to nisam,nemam sta da brinem HAAHAAHAA) Dobre...ako tako zelis!!!Isprobacu te vase ratnike :$duel:
Korisnikov avatar
Član
Član

Postod Surd u Čet Feb 14, 2008 5:47 pm

za kordosa I ZA SVE KOJI SE BAVE PISANJEM

pa kad zavrsis knjigu ili sta vec pises... nadjes lektora.. neko ko je zavrsio knjizevnost.. on ti odradi lekturu...ako ti je frend nece ti naplatiti ako nije oce.. meni nije naplatila ali cijena kod nas je 50 centi po stranici...ja sam to zavrsio sa malo trave za lulu :mrgreen:
zatim postanes clan knjizevne zajednice (preporucujem) ima neka u svakom gradu ja sam clan knjiz. zajed. Mirko Banjevic iz niksica... zatim oni ti odrede neko strucno lice sa izgradjenim imenom koje treba da ti napise recenziju...tu se pomolis bogu da mu se dopadne... zatim faksom dostavis odredjene podatke centralnoj narodnoj biblioteci to su podatci o naslovu knjige o lektoru recezentu slike korica biografija slika autora isl.
zatim uplatis preko ziro racuna za katalogizaciju kod nas u cg je to nesto oko 10 eura... i cekas...
centralna narodna biblioteka ti faksom posalje katalogizaciju broj itd.. ti taj dokument zajedno sa knjigom dostavis izdavacu ili u stampariju ako zelis samostalno da je objavis... ako samostalno objavljujes sam i placas... e sad dolazi knjizevna zajednica na red ... oni ti organizuju posto si njihov clan knjizevno vece i promociju.. to ne placas jer je svakoj knjiz. zajed. u interesu da ti to odradi jer tako i sebe promovisu ti si njihov i tako to.. ja sam kupio malo pica za koktel vece nakon promocije ali to nije obavezno.. barem tako stoje stvari u centru za kulturu u niksicu dje je bila moja promocija
CENTAR ZA KULTURU poziva televiziju i dnevnu stampu i sta znam vec kako je u kojem gradu... eto to je otprilike to... ako imas neka detaljnija pitanja pitaj
Poslednji put menjao Surd dana Čet Feb 14, 2008 5:59 pm, izmenjena 2 puta
Slika
Korisnikov avatar
Član
Član

Postod Surd u Čet Feb 14, 2008 5:49 pm

ne bih ti savjetovao da se oprobavas u borbi sa njima... ona je pristala a pravila sam ti vec rekao sto se plesa tice ::B::
Slika
Korisnikov avatar
Član
Član

Postod Kordos u Čet Feb 14, 2008 5:50 pm

Autorska prava???Ostalo sve jasno
Korisnikov avatar
Član
Član

Postod Surd u Čet Feb 14, 2008 5:53 pm

kad dobijes katalogizaciju ti si autor vjeruj mi da grupa strucnih ljudi provjerava da nisi plagijator...
primjerci tvoje knjige prvo izdanje naravno u 7-8 primjeraka darujes centralnoj biblioteci dje ostaju vo-vjekov vjekova AMIN! sacuvani... ulazis u javnost i predstavlja te tvoje dijelo...
ne znam sta ti nije jasno jos o autorskim pravima pitaj konkretnije
Slika
Korisnikov avatar
Član
Član

Postod Kordos u Čet Feb 14, 2008 6:04 pm

Pa to me je interesovalo...otkud znam,predam knjigu da se pregleda i sutra je neko drugi izda pod svojim imenom...i sta ja tu mogu???Ali onda pretpostavljam da centralna biblioteka ili koji je vec ovde nadlezni organ vodi racuna o tome,tako da nema razloga za brigu ::C::

Surde,ti mene pogresno shvatas,ja nemam nameru da plesem sa tom vracarom. Samo te upozoravam da ce ona iskoristiti sve tvoje moci u njene sopstvene i lukave svrhe... ::T::
Korisnikov avatar
Član
Član

Postod Surd u Čet Feb 14, 2008 6:19 pm

KORDOS brate moj srbine nije ti to kao na filmovima.. ne izmisljas ti struju pa da se neko smara oko otimanja tvog projekta :mrgreen:
moram ti reci da je u svijetu knjizevnosti to blamaza.. niko to nece uraditi jer niko ne umije da pise kao ti.. vjeruj mi na rijec... to bi bio presedan.. bar sto se tice nasih prostora... vjeruj mi ljudi koji ti odradjuju katalogizaciju su uglavnom starci koji su u knjizevnosti pola svoga vijeka... jako rijetko ali ima i po neko mladji a to je mladji 40-50 godina magistri ili sl. titula...takvim ljudima pricinjava neizmjerno zadovoljstvo kad skontaju nekog mladog i talentovanog pisca... niko ne zeli nikakvu ljagu na svom imenu u istoriji.. jer pisanjem ulazis u istoriju...ako neko "ukrade" tvoje dijelo odma ce se prepoznati da to nije njegov stil kod eminentnih krugova u drustvu... niko ti nece ukrasti nista jer bi se to odmah saznalo vjeruj mi na rijec...uostalom na tvom dijelu ako si me pratio sta pricam nisi samo ti radio nego lektor i recezent... oni znaju da je tvoje...
kad jednom udjes na vrata vijecnosti kroz knjizevnost moras dobro da pazis kako pises... motivi su vjecni.. uvjek se pisalo o ljubavi o bolu o patnji o bitkama o ovom ili onom... ne mozes ti tu izmisljati "toplu vodu" ne mozes reci nista sto neko vec nije rekao ako ne kao pojedinac onda kao narod... treba da se fokusiras na nacin na koji se izrazavas... budi svoj i orginalan i samo tako mozes uspjeti u knjizevnosti...

a sad ako neko uzme moju pjesmu i potpise se ispod nje mene boli uvo jer to je katalogizovano kao moje i kao moje ostace u istoriji... a ako ce njemu to priciniti zadovoljstvo da ostavi utisak na neku curicu ili nebitno koga meni ne smeta.. drago mi je.. pa nisam pisao da bi to stajalo u nekoj skrinji sto metara pod zemljom vec da se nekome dopadne

sto se tice nen... hmmm... volio bih vidjeti kako meni mogu naskoditi "njene sopstvene lukave namjere"
ne moze me prodati... ne moze me ubiti... ne moze me pojesti... :mrgreen:
Slika
Korisnikov avatar
Član
Član

Postod Kordos u Čet Feb 14, 2008 6:31 pm

Pazi,ja ako budem izdavao knjigu a KO ZNA kad ce to biti, nesto mi se cini da pored svog ovog silnog sveta EP koji postoji to i nece proci kao originalno,mada tome tezim,bar sto se price tice. A sto se tice kradje,ti ne znas sta pricas.Pa ovde u Beogradu bi ti govno ukrali,pojeli i ponovo israli pa prodali ako bi mislili da ce to da ispadne fora. Moj profa iz Kosarke na faksu je tako ostao bez knjige,ovaj drugi sto je sve to uzeo od njega(a trebao je da mu bude recenzent) ce se verovatno valjati u parama. To je bre strasno. Nemam ja nista protiv pozajmljivanja pesme radi udvaranja ili sl. ali ako nesto uradim i to recimo ispadne dobro, pa jebes pare al hocu da se zna da je moje,ne moram ni dinara da uzmem.
Korisnikov avatar
Član
Član

Postod Kordos u Čet Feb 14, 2008 6:37 pm

a pazi...ako si u kosarci,tu se vec skoro sve zna,tako da ni tu ne mozes nista novo(jako retko) da izmislis. U toj knjizi se opisuje oko 400 vezbi za sve uzraste, koje bi svi koji se time bave vec trebali da znaju, ali narod je lud i platice za ono sto mu apsolutno ne treba...to je glupost ovog sveta. A covek to hteo da objavi kao udzbenik za taj faks,za studente prve godine...
Korisnikov avatar
Član
Član

Postod Surd u Čet Feb 14, 2008 6:45 pm

brate da je tvoj profa fizickog bio clan knjizevne zajednice to se ne bi moglo desiti...mada ne znam ni koja bi ga knjizevna zajednica primila sa tim djelom na stolu... to nije knjizevnost kordos...
nece se valjati u parama recezent... u srbiji kao i u cg se ne zivi od pisanja knjiga vjeruj mi.. niko te ne tjera da neobjavljene stvari dajes unaokolo... zato ja ne stavljam u "surdove pjesme" one koje nijesu objavljene kapiras... :mrgreen:
ne razumijem se puno u "prirucnike" "upitnike" "recepte za kolace" i knjige tipa "milorad ulemek legija" ili skot pek "put kojim se rjedje ide"...
govorim ti o pravim vrijednim knjizevnim djelima iza koje drzava i narod sa ponosom stanu i bastine to kao svoju kulturu i kurce se pred drugima sa tvojim imenom..

"casu meda niko ne popi'
sto je casom zuci ne zali"
petar petrovic njegos

svasta se pise prirucnik ili sta vec za kosarku i faks to nije knjizevnost o kojoj ti ja govorim.. ja ti pricam o drugacijim stvarima
a i cisto sumnjam da je taj nasao pravog recezenta u srbiji je caslav ljubomirovic vrh i ima mozda jos dva covjeka za srbiju tako i za crnu goru... sumnjam da je neko tako veliki to uradio... moze tebi i "komsinica sa petog sprata" da pise recenziju ali njeno ime i preporuke knjige nista ne znace... ko zna sa kojeg je "sprata" taj njegov bio
Slika
Korisnikov avatar
Član
Član

Postod Kordos u Čet Feb 14, 2008 6:56 pm

Aj valjda si u pravu...a i ja nasao da se raspravljam sa pesnikom :mrgreen: . Jos sam ja nov u svemu ovome,apsolutno nista ne znam pa se upravo iz tog razloga i raspitujem,cilj mi je da jednog dana to izdam...makar i sa 100 godina. Ima nesto ekstra u tom pisanju ::T::
Korisnikov avatar
Član
Član

Postod Surd u Čet Feb 14, 2008 6:59 pm

ne znam sta reci... ja sam se pronasao u tome... koji k. sam se radjao ako ce me pamtiti djeca i eventualno unuci ili praunuci kao apstraktog pradedu... eto to je bio "tocak" ::B:: koji me pokrenuo na pisanje... nadji i ti svoj i vjeruj u sebe
Slika
Korisnikov avatar
Član
Član

PrethodniSledeća

Povratak na Upoznavanje