ugh, da malo ozivim temu, svasta se izdogadjalo zadnjih 15ak dana u NBA, a ponesto bi se tek moglo i dogoditi...
za pocetak, najveci trade, Pau Gasol u Lakersima, a Kwarme Brown u Grizzlisima...pri cemu je Phil Jackson najavio Gasoula kao lika koji ce im doneti sampionski prsten...ja bih rekao da je taj covek lud, al dobro, prstenje ipak govori za njega

Lakersi su mrtvi otkako im se povredio Bynum i na poziciji centra nemaju neke alternative, a sad im dolazi spasilac Gasol, koji realno jeste igrac all-star kalibra, ali po mom misljenju nije centar...mada se dobro pokazao na debiju, al to protiv nejakih Netsa koji, gle cuda, nemaju centra...a vidim da je i Radman proigrao u zadnje vreme, mozda ce biti nesto od njega u tandemu sa Gasolom...ako me secanje ne vara, bio bi to prvi startni beli "centarski" tandem u NBA u zadnjih x godina (nesto poput Ostertag-Foster iz Utaha, ili Wennington-Longley iz Bullsa...mada oni nisu bili starteri, al su oba dosla do velikog finala

)
druge zanimljivije stvari, pa recimo, San Antonio je doveo Damona Stoudamirea kao zamenu za Parkera koji je vrlo verovatno zavrsio sezonu...i po mom misljenju to ce kostati SAS titule ove godine s obzirom da je Parker,uz Duncana i Manua, bio kljucni igrac Spursa...a ovaj ce ga tesko odmeniti na tom nivou...
zatim, Warriorsi uzeli Chrisa Webbera da cini smrtni tandem na klupi sa Kostom Perovicem...ko zna zasto je to dobro

itd, uglavnom, ono zbog cega sam dosao na temu tek treba da se desi, a to je Marion-ShaqAttack trade...bilo bi jako zanimljivo videti kako bi se pokazao ovakav potez, Sunsima Marion jeste vredan igrac, ali je i zamenjiv (najverovatnije izvesnim Grant Hillom), dok su na centru dosta slabi, jer van all-star Stoudamirea nemaju alternative...s druge strane, Miamije igra najmizerniju sezonu na svetu i promene (bilo kakve) su im neophodne...a sa Wade-Marion-Davis triom imaju perspektivnu spoljnu liniju za sledece sezone...
i Jare igra sezonu zivota, mozda zato sto igra u najbednijem timu (posle Miamija) u ligi...al dobro, prvak u selu...