Lagijuna ce cepati Dzrdanove knjige jer serijal ima dovoljno poklonika koji ce pustiti da im se iz dzepa izbaci toliko novca - oko 1000+ dinara po knjizi - iako je ocigledno da bi mogli da ih poture u jednom tomu. Naime, rec im ne bih rekao da nije bolno ocigledno: Lindholmova se ne prodaje toliko dobro i njenu drugu knjigu koja po debljini ne zaostaje za Dzordanovim impresivnijim ( obimom ) tvorevinama su uspeli da potrpaju u jedan tom.
Posto ne citate SF, najverovatnije niste primetili ali pogledajte kako su razvukli Vindza - kako da su hteli da i njega cepaju na dva dela - ali onda su popasli sa Vilijamsom i voila!Malo principijelnosti ne skodi. Razumem ako Odiseja bude delila Sandersona ( 750+ strana ), ne razumem zasto Evoluta deli Gemela ( 450+ strana), a bice zanimljivo sta ce Lagijuna uraditi sa Eriksonom kome su potonje knjige sve deblje - ako bude popularan kod nas, a nadam se da nece ( brojevi u zagradama su moje procene zasnovane na uporedjivanju izdanja ).
Za one kojima je mrsko da traze, Visoki Vojvoda je postovao informacije da iz Alnasamarija mozemo za sajam ocekivati: Lukjanenka - to je onaj Rus sa STRAZAMA - Brigsovu, nastavak koji se podosta cekao, izasla je Kavanka, a on radi na jedinoj knjizi koja me od njih u stvari interesuje a to ej nastavak alternativno istorijsko fantasy serijala cija je autorka, na zalost, otkrila blagodeti komercijalizacije pa je i ona izgleda pocela da stancuje nastavke do u besvest, mada sam bio ubedjen da necemo videti nastavke zbog slabe prodaje.
Nigde SF-a: mada ko zna, mozda se desi neko cudo.
Uzgred, ja Vikipediji ne bih bas uzimao kako izvor kada pokusavam da nesto navedem kao cinjenicu. Ne bih je uzimao ni kao ozbiljan izvor informacija, pa je ni ne koristim. Ne znam koliko ste upuceni ali, recimo samo da to nije "pouzdan" sajt; siuran sam da imate valjanijih izvora informacija na netu od ovog ekvivalenta trac sajta Pereza Hiltona.
Primecene:
knjige Ricarda Knaaka, u izdanju Algoritma, u dzepnom povezu, i kao i obicno, jer sta bi on radio da ne stancuje najcrnju media related glupost, ove su povezane sa mamiparom: trilogija vezana za Wrhunac od Wudalastine; pa da vidimo ko ce se navuce -
- kao ja na TRACARU - da li je normalna cena od 300 dinara po DVD-u i cetiri epizode po istom, isterase mi iz dzepa 1500 dinara, a sada mi treba jos toliko za knjige koje sam obecao sestricininoj maloj ( a i ja cu da ih citam kada vec nema nicega zanimljivog od Fantastike - kad je bal nek je bal! ) -
Znate da me volite
xoxo
mnb