[phpBB Debug] PHP Warning: in file /includes/bbcode.php on line 483: preg_replace(): The /e modifier is no longer supported, use preg_replace_callback instead
[phpBB Debug] PHP Warning: in file /includes/bbcode.php on line 483: preg_replace(): The /e modifier is no longer supported, use preg_replace_callback instead
[phpBB Debug] PHP Warning: in file /includes/bbcode.php on line 112: preg_replace(): The /e modifier is no longer supported, use preg_replace_callback instead
[phpBB Debug] PHP Warning: in file /includes/bbcode.php on line 112: preg_replace(): The /e modifier is no longer supported, use preg_replace_callback instead
[phpBB Debug] PHP Warning: in file /includes/functions.php on line 4586: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /includes/functions.php:3765)
[phpBB Debug] PHP Warning: in file /includes/functions.php on line 4588: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /includes/functions.php:3765)
[phpBB Debug] PHP Warning: in file /includes/functions.php on line 4589: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /includes/functions.php:3765)
[phpBB Debug] PHP Warning: in file /includes/functions.php on line 4590: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /includes/functions.php:3765)
www.tolkien.rs • Pogledaj temu - NOVE KNJIGE

NOVE KNJIGE

Koje ste čitali i šta biste preporučili

Moderatori: High Duke, rinsvind

Re: NOVE KNJIGE

Postod PadanFain u Uto Avg 26, 2008 8:32 pm

The Golden Crane flies for Tarmon Gai'don!
Korisnikov avatar
Član
Član

Pridružio se: Ned Mar 30, 2008 9:35 pm

Postod mnb u Pet Avg 29, 2008 3:01 am

Lagijuna ce cepati Dzrdanove knjige jer serijal ima dovoljno poklonika koji ce pustiti da im se iz dzepa izbaci toliko novca - oko 1000+ dinara po knjizi - iako je ocigledno da bi mogli da ih poture u jednom tomu. Naime, rec im ne bih rekao da nije bolno ocigledno: Lindholmova se ne prodaje toliko dobro i njenu drugu knjigu koja po debljini ne zaostaje za Dzordanovim impresivnijim ( obimom ) tvorevinama su uspeli da potrpaju u jedan tom.

Posto ne citate SF, najverovatnije niste primetili ali pogledajte kako su razvukli Vindza - kako da su hteli da i njega cepaju na dva dela - ali onda su popasli sa Vilijamsom i voila!Malo principijelnosti ne skodi. Razumem ako Odiseja bude delila Sandersona ( 750+ strana ), ne razumem zasto Evoluta deli Gemela ( 450+ strana), a bice zanimljivo sta ce Lagijuna uraditi sa Eriksonom kome su potonje knjige sve deblje - ako bude popularan kod nas, a nadam se da nece ( brojevi u zagradama su moje procene zasnovane na uporedjivanju izdanja ).

Za one kojima je mrsko da traze, Visoki Vojvoda je postovao informacije da iz Alnasamarija mozemo za sajam ocekivati: Lukjanenka - to je onaj Rus sa STRAZAMA - Brigsovu, nastavak koji se podosta cekao, izasla je Kavanka, a on radi na jedinoj knjizi koja me od njih u stvari interesuje a to ej nastavak alternativno istorijsko fantasy serijala cija je autorka, na zalost, otkrila blagodeti komercijalizacije pa je i ona izgleda pocela da stancuje nastavke do u besvest, mada sam bio ubedjen da necemo videti nastavke zbog slabe prodaje.

Nigde SF-a: mada ko zna, mozda se desi neko cudo.

Uzgred, ja Vikipediji ne bih bas uzimao kako izvor kada pokusavam da nesto navedem kao cinjenicu. Ne bih je uzimao ni kao ozbiljan izvor informacija, pa je ni ne koristim. Ne znam koliko ste upuceni ali, recimo samo da to nije "pouzdan" sajt; siuran sam da imate valjanijih izvora informacija na netu od ovog ekvivalenta trac sajta Pereza Hiltona.

Primecene:

knjige Ricarda Knaaka, u izdanju Algoritma, u dzepnom povezu, i kao i obicno, jer sta bi on radio da ne stancuje najcrnju media related glupost, ove su povezane sa mamiparom: trilogija vezana za Wrhunac od Wudalastine; pa da vidimo ko ce se navuce -

- kao ja na TRACARU - da li je normalna cena od 300 dinara po DVD-u i cetiri epizode po istom, isterase mi iz dzepa 1500 dinara, a sada mi treba jos toliko za knjige koje sam obecao sestricininoj maloj ( a i ja cu da ih citam kada vec nema nicega zanimljivog od Fantastike - kad je bal nek je bal! ) -

Znate da me volite

xoxo

mnb
Slika

Luk ( Van Hansis ): To sto smo imali, bilo je tako kratko ali i tako dobro i nikada necu to zaboraviti...Ali ako ostanes sa mnom sva ce vrata biti zatvorena. A ako i budu otvorena, moja kolica nece moci da prodju kroz njih...

Noa ( Dzejk Silberman ): Da probam da ti objasnim u terminima koje ces razumeti: Snajder... you're full of it.
Član
Član

Pridružio se: Sre Sep 20, 2006 11:39 am

Postod High Duke u Pet Avg 29, 2008 1:33 pm

Prve tri knjige Temerera ce sigurno biti, dok mislim da ce za nastavke da odluce po prodji i prodaji.

A za deljenje Gemela se zaista cudim, i osim naplacivanja bezobrazno vise para, nije mi jasno zasto su to uradili. Mislim da Evoluta ima malko nerealne cene knjiga.
Let your blows fall because faith is my shield and valor is my sword

A knight is sworn to valour
His hearth know only virtue
His blade defends the helpless
His might upholds the weak
His words speak only truth
His wrath undoes the wicked
Korisnikov avatar
Član
Član

Pridružio se: Pet Jul 05, 2002 10:32 am

Postod mnb u Sub Avg 30, 2008 1:11 am

Mislimd a ce prodaja da zavisi od ekranizacije koja se sprema. Ako film bude valjao ( u sta sumnjam - Dzekson i Fantasy: brrr! ), ili makar popularan moze da se desi da prodaja bukne. Ako pak bude katastrofa ( sto ocekujem, vidi prethodnu zagradu ), desice se JA SAM LEGENDA. Sto je steta, naravno.

Evoluta nikako da objavi ni nastavak Gemelove vizije rata za Troju, a ni VIDESOSS Tartldava koji su najavili.

Ako iko ima informacije o silnim knjigama domacih autora koje smo spominjali, neka napise stogodj pre Sajma knjiga - podrzimo domacu scenu. Ma sta mislili o njoj, hmmm...
Slika

Luk ( Van Hansis ): To sto smo imali, bilo je tako kratko ali i tako dobro i nikada necu to zaboraviti...Ali ako ostanes sa mnom sva ce vrata biti zatvorena. A ako i budu otvorena, moja kolica nece moci da prodju kroz njih...

Noa ( Dzejk Silberman ): Da probam da ti objasnim u terminima koje ces razumeti: Snajder... you're full of it.
Član
Član

Postod mnb u Čet Sep 04, 2008 4:49 pm

Izdavacka kuca Leo je objavila trilogiju Dzodi Piko koja se zove TRILOGIJA SNEZNOG PAUKA. kako je to ona sto pise CARLIJA BOUNA, ignorisemo.

Deca imaju i za sada trilogiju ABAZABAD ili nesto slicno, graficke romane koji su nastali u produkciji Diznijevcih mamoparaca. Brat i sestra propadaju u alternativni univerzum, malo pisano, malo crtano. ignorisacemo i ovo.

Magnet knjiga je izdala novi nastavak Kukove CRNE STRAZE, pod naslovom BELA RUZA. Kkao smo vec apsolvirali da je Kuk beznadezno los pisac - moglo bi se reci da pise upravo onako kako i ocekujem o d neobrazovanog sljakera na fabrickoj traci, ali to ne bi bilo tacno: pise mnogo gore - a njegov serijal tralalala WC papir, ignorisacemo i nj. Joj, ruznih li naslovnijeh!

Ono sto necemo ignorisati je, naravno, nastavak sage Gabaldonove, VILIN KONJIC U CILIBARU. Dvadesetak godina nakon prve avanture, junjakinja sa cerkom krece ponovo preko ambisa vremena, da malcice poremeti tok istorije. Da se ne salimo, ovo su u stvari ljubavi romani sa dodatim Fantasy elementom, ali kako nikako da Alnasamari objavi Horror romane Nore Roberts, sta je tu je. Svakako je bolja od fajsta, Salatorea i slicnih.

Sledeci deo je samo za osobe koje mogu da navedu ime stila kojim pise Tolkin, naziv prvog Fantasy romana u nasoj modernoj knjizevnosti, i po cemu Semjonova najvise nalikuje uplasenoj srednjoskolki koja navrat nanos pise domaci, ostali molim da nastave ispod, hvala:

KONACNO! Ovo je ravno iznenadjenju kada je Plato objavio Danijelevskog! Iz vedra neba! Jedan od najuticajnijih, najprodavanijih i najvoljenijih romana konacno na srpskohrvatskom! Toliko nisam verovao da je leteci majmun morao da ga snimi mobilnim da bih mu poverovao! Ali izgleda da je prevod katastrofa! Srecom pa ne zavisimo od nasih izdavaca! Ahhh! Zeru tuge, zeru smeha, zamuti malo hrabrosti i posoli s malo mudrosti i da vidis kako treba - nepotrebno je reci, no, tek da nabijem ceznju cetvorici "onih" kolega - posedujem nekoliko adaptacija, ukljucujuci i onu sa Rendijem, no, knjiga je ipak - knjiga!

E sad nastavak: izasla je knjiga, za decu doduse, KAKO PISATI PRICE, pa mislim da ne bi bilo lose da je naki od kolega pomno prouce e da bi izbegli neke od gresaka kojima s napusnili svoje literarne predloske na podforumu Ponija. I svi znate na koga mislim!
Slika

Član
Član

Postod Mo u Čet Sep 04, 2008 5:55 pm

...........................................................
http://www.edemo.co.rs/
...................................
Korisnikov avatar
ribica
ribica

Pridružio se: Sub Dec 13, 2003 5:41 pm

Postod mnb u Čet Sep 04, 2008 6:43 pm

Na nesto trece. Pogledati objasnjenje na jednoj od prethodnih stranica zasto nema ni imena pisca, niti naziva knjige. Kome je namenjeno - znace. Kome nije - eto mu ga Kuk, ni ne zasluzuje bolje.
Slika

Član
Član

Postod Perin u Sub Sep 06, 2008 1:59 pm

Jos smo protiv Kuka vidim :D Meni se iskreno prve 3 knjige u serijalu o Ceti svidjaju, mada su ostale njesra zivo. Trebao je da zavrsi sa 3.

Nego, mozete li zamisliti moje iznenadjenje kada sam ovde u BL u knjizari naletio na Bejkerovu prvu knjigu iz trilogije Prince of Nothing pod nazivom Darkness that comes before, i to u izdanju Algoritma ni manje ni vise. Bejker mi se mnooogo svidja jer zaista kvalitetno pise a trilogija mu je ekstra. Medjutim, medjutim mozete li da zamislite moju pometnju kada sa okrenuo prvi stranicu knjige i vidio cenu...57 KM!!!! Za I dio!!!! To vam je ljudi moji, negde oko....2300-2400 dinara!!! Za 1 *ebenu knjigu iz serijala!!!! Kako sam se izbio! Jos sam sa curom bio u knjizari, kad sam izasao sa jadnom curom nisam progovorio sat vremena :( Bed.
Književni prikazi, osvrti, eseji, kritike: http://klub-knjige.blogspot.com/
Korisnikov avatar
Član
Član

Pridružio se: Pon Mar 07, 2005 4:17 pm

Postod mnb u Sub Sep 06, 2008 11:45 pm

Da ne bi nekog uhvatilo srce, samo da razjasnim par stvari. PERIN misli na hrvatski Algoritam, ne srpski. Cena je takva zato sto pretpostavljam da su roman izdali, ako je suditi po Keju, u tvrdom povezu i A4 formatu. Nekako, kada pogledam Gabaldonovu, koja je 1600 dinara za mek povez ili onu knjigu koju me ne cudi da niko nema blagog pojma koja je, mada samo sto ne vristi sopstveni naziv, koja je u mekom uvezu 900 dinara za svojih tristotinjak strana, onda opisani povez za pretpostavljam petstotinjak strana vredi toliko. E, sad, ja volim Keja i Bejkera, pa... Verovatnoca da srpski Algoritam izda kakvo bas relevantno delo, izuzimajuci Karda, tezi nuli, kao i verovatnoca da bi iko normalan dao taj novac za ono sto inace nude.

@PERIN: Nemoj da vodis ljubu na THE DARK KNIGHT. Samo predlog.
Slika

Član
Član

Postod Perin u Pon Sep 08, 2008 1:22 pm

@mnb: Eh, nisam ni planir'o, sa curom u kinu gledam ili ljubice ili neki fazon lakog EF-a, tipa Hari Poter ili Narnije ;) (Inace, veliki je obozavalac Harija, al' boze moj, ja samo kazem neka cita EF, a kvalitet ce kad tad da dodje :LOL:)

Nego, izvadicu si u Rajfajzen banci neku online karticu, i fino preko amazon.co.uk naruciti sebi darkness that comes before, i to zamislite, za 5.99 dolara!!! Mislim, ovi sa balkana bas deru sa cenama, tako da je mnoogo isplativije narucivati sebi knjige iz inostranstva...
Korisnikov avatar
Član
Član

Postod mnb u Pon Sep 08, 2008 11:57 pm

Pa da, sem ako nemas uvrnutu vladu koaj zeli da te izmuze uvrnutim sistemom carinjenja... i tako me uspesno onemoguci da pratim sta se desava... Proveri postarinu sa Amazona; ja sam inace imao jako pozitivno iskustvo sa Abebooks, engleskim, koji mi je preporucio cini mi se VISOKI VOJVODA ili NOCNI LETAC, pa mozes pogledati i preko njih, mozda prodjes jos pozitivnije - jeftinije; a ko god da mi je preporucio, hvala, i ako nisu ova dvojica vec neko treci. Hej, pa mozes onda pogledfat i za Bendzaminovu knjigu! Ako nesto napravis, nikako ne zaboravi da napises sta se desilo, cene, brzinu isporuke itd.

Probaj djevu da imresioniras sa Niksom ili Stroudom. Znas li mozda da li su Hrvati kompletirali Niksovu trilogiju, i krenuli sa... septalogijom?
Slika

Član
Član

Postod Perin u Uto Sep 09, 2008 3:01 pm

Dao sam joj Belgarijadu :D Niks i Straud su jos za nju hard core literatura :lol: :lol: :lol: Valjda me nece postarina izaci mnogo, a kotao sam kontaktirati nightfliera da mi objasni par stvarcica oko tog naucivanja i tako to. Samo cekam da prodje sajam ovde kod nas, pocinje 23-eg, tako da sam u stisci sa lovom, treba mi svaka marka koju zaradim :D Za Niksa nisam znao to, mada me on preterano ne zanima jer nisam nesto gotivio njegove knjige...stavise procitao sam prvi dio i batalio...:P
Korisnikov avatar
Član
Član

Postod PadanFain u Uto Sep 09, 2008 3:58 pm

The Golden Crane flies for Tarmon Gai'don!
Korisnikov avatar
Član
Član

Pridružio se: Ned Mar 30, 2008 9:35 pm

Postod Perin u Uto Sep 09, 2008 4:40 pm

Za koliko ti je stigla? Kako to naplacuju? Kako ti skidaju? Sta rade? Tell me, tell me, tell me!!!! :D
Korisnikov avatar
Član
Član

Postod Egon Zmaj u Uto Sep 09, 2008 5:38 pm

U Laguni izasao prvi deo serijala Malorijade od Edingsa Cuvari Zapada. Cudi me da knjigu nisu podelili u dva dela jer ima cak 448 strana.
U njemu je svuda rasuta duša,
po celom svetu deca i ljudi,
a grad iznad reka stoji ko kruna,
danju me veže, noću me budi.
Korisnikov avatar
Član
Član

Pridružio se: Pet Mar 17, 2006 3:23 pm

PrethodniSledeća

Povratak na Fantasy knjige