[phpBB Debug] PHP Warning: in file /includes/bbcode.php on line 483: preg_replace(): The /e modifier is no longer supported, use preg_replace_callback instead
[phpBB Debug] PHP Warning: in file /includes/bbcode.php on line 483: preg_replace(): The /e modifier is no longer supported, use preg_replace_callback instead
[phpBB Debug] PHP Warning: in file /includes/bbcode.php on line 112: preg_replace(): The /e modifier is no longer supported, use preg_replace_callback instead
[phpBB Debug] PHP Warning: in file /includes/bbcode.php on line 112: preg_replace(): The /e modifier is no longer supported, use preg_replace_callback instead
[phpBB Debug] PHP Warning: in file /includes/functions.php on line 4586: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /includes/functions.php:3765)
[phpBB Debug] PHP Warning: in file /includes/functions.php on line 4588: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /includes/functions.php:3765)
[phpBB Debug] PHP Warning: in file /includes/functions.php on line 4589: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /includes/functions.php:3765)
[phpBB Debug] PHP Warning: in file /includes/functions.php on line 4590: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /includes/functions.php:3765)
www.tolkien.rs • Pogledaj temu - NOVE KNJIGE

NOVE KNJIGE

Koje ste čitali i šta biste preporučili

Moderatori: High Duke, rinsvind

Re: NOVE KNJIGE

Postod Egon Zmaj u Sub Dec 27, 2008 10:34 am

U njemu je svuda rasuta duša,
po celom svetu deca i ljudi,
a grad iznad reka stoji ko kruna,
danju me veže, noću me budi.
Korisnikov avatar
Član
Član

Pridružio se: Pet Mar 17, 2006 3:23 pm

Postod stalker u Ned Dec 28, 2008 10:03 pm

Vredi li nekronomikon para ? Jel a kakve veze ima ta knjiga sa onom Nekronomikon mitskom knjigom?
Korisnikov avatar
Član
Član

Pridružio se: Sub Feb 02, 2008 11:27 pm

Postod iceman u Pon Dec 29, 2008 12:14 am

Jesi li citao nesto od Lavkrafta? Ako jesi i ako je ostavio utisak na tebe, onda te zbirka nikako nece razocarati. Nekronomikon je nadmasio moja ionako velika ocekivanja. Neke price sam procitao i po 3-4 puta (npr. Pacovi u zidovima, Reanimator itd.) i nimalo ne zalim na kupovinu, naprotiv. Lepo je znati da knjiga nece biti raskupusana i posle 10 godina i velikog broja iscitavanja knjige. :da:
Strogo uzev, Nekronomikon je samo naslov ove zbirke prica, ali... :) ;)
Član
Član

Pridružio se: Sub Jun 05, 2004 11:41 pm

Postod mnb u Pon Dec 29, 2008 7:03 pm

Slika

Luk ( Van Hansis ): To sto smo imali, bilo je tako kratko ali i tako dobro i nikada necu to zaboraviti...Ali ako ostanes sa mnom sva ce vrata biti zatvorena. A ako i budu otvorena, moja kolica nece moci da prodju kroz njih...

Noa ( Dzejk Silberman ): Da probam da ti objasnim u terminima koje ces razumeti: Snajder... you're full of it.
Član
Član

Pridružio se: Sre Sep 20, 2006 11:39 am

Postod Perin u Pon Dec 29, 2008 7:45 pm

@mnb: Ha! Nije to nista. Gazda me castio sa 50 evra vise na platu, tako da sam danas u knjizari kupio i Barajara, Farenhajt 451 i Tamu koja prethodi. Jos 50% popusta na Farenhajt i Barajara. A sto se tice kombinacija za loto, tu ti ne mogu pomoci, posto loto ne igram. Samo sportsku kladionicu. Ti si ko moj stari - ja njemu fino kazem - nemoj igrat' loto, neces nikad dobit', zar nije logicnije stavit' tih 5 evra na neki tiket, nabubat' utakmica, i Bog te veselio - vece su sanse da pogodis nego loto. Al' mi moj stari uvek odgovara - E moj sine, ja necvu nekih par hiljada da dobijem, ja 'ocu milion! :lol:

I da. Koga zanima, carobna knjiga ima u najavi za izdavanje Foundation trilogiju Isaka Asimova.
Književni prikazi, osvrti, eseji, kritike: http://klub-knjige.blogspot.com/
Korisnikov avatar
Član
Član

Pridružio se: Pon Mar 07, 2005 4:17 pm

Postod alcesta u Uto Dec 30, 2008 12:07 am

Upadam samo da poželim nightflieru srećan rođendan i sve najbolje. :cake: I kad sam već tu, i svima prisutnima srećne praznike i što više lepih novih (i jeftinih) knjiga u 2009. godini. :D
What if you slept? And what if, in your sleep, you dreamed? And what if, in your dream, you went to heaven and there plucked a strange and beautiful flower? And what if, when you awoke, you had the flower in your hand? Ah, what then?
Korisnikov avatar
Član
Član

Pridružio se: Sub Mar 15, 2003 9:34 pm

Postod nightflier u Uto Dec 30, 2008 7:19 am

@Alcesta
Hvala, Alcesta. Bas si me obradovala. Ako si bila na mom blogu u poslednje vreme, verovatno si primetila da nema novih unosa. Popucali su mi kapilari u ocima, pa mi je jako tesko da radim sa monitorom. Prekardasio sam sa poslom. :( Potrudicu se da do kraja ove godine napisem nesto pametno, cisto da godina ne prodje bez komentara. :) Inace, (bojazljivo) pozivam sve koji citaju moj blog da se prikljuce kao citaoci i ostave koji komentar. To mi omogucuje da vidim o cemu ljudi zele da pisem. Na primer, Perina je zanimalo sta mislim o nekolicini pisaca, pa cu ih obraditi u seriji tekstova cim mi se malo sredi ova nesrecna okularna disfunkcija, da se tako odrazim. Srecni praznici svima koji praznuju. Svima na ovom i svim ostalim forumima zelim mnogo novih knjiga i uzivanja u citanju u narednoj godini - i da vam se biblioteke toliko prepune da vise nemate gde da drzite knjige! ::T:: Kao i uvek, ako ikako mogu da pomognem u vezi sa izborom knjiga kojima cete posvetiti to malo slobodnog vremena sto u danasnjem svetu imate - stojim vam na raspolaganju. Svi znate gde mozete da me nadjete. (***Nightflier polucoravo mase prijateljima***)
http://nightfliersbookspace.blogspot.com
Dread Lord, Father of Victories, Storm rider, Wild Huntsman, aid us now. Dark Goddess, Morrigú of the Crows, Red Hag of Battles, to You I dedicate the harvest of the unplowed field of war, and the blood to be spilled this day on Your earth. Be You both with Your children; and if this is my hour, then know I go most willingly to You.
Korisnikov avatar
Član
Član

Pridružio se: Ned Dec 05, 2004 3:06 pm

Postod nightflier u Uto Dec 30, 2008 7:23 am

@mnb

Uvek me impresioniras svojim komentarisanjem knjiga koje si video samo na internetu.
http://nightfliersbookspace.blogspot.com
Dread Lord, Father of Victories, Storm rider, Wild Huntsman, aid us now. Dark Goddess, Morrigú of the Crows, Red Hag of Battles, to You I dedicate the harvest of the unplowed field of war, and the blood to be spilled this day on Your earth. Be You both with Your children; and if this is my hour, then know I go most willingly to You.
Korisnikov avatar
Član
Član

Pridružio se: Ned Dec 05, 2004 3:06 pm

Postod Qzma u Uto Dec 30, 2008 10:04 am

Član
Član

Pridružio se: Ned Jan 06, 2008 11:55 pm

Postod Perin u Uto Dec 30, 2008 11:56 am

Pridruzujem se cestitkama. Sretan rodjos nightflieru, sve najbolje. Puno zena, piva i knjiga :wink: :lol:
Korisnikov avatar
Član
Član

Postod Orion u Uto Dec 30, 2008 12:26 pm

Takodje, srecan Rodjendan, i puno uspeha u daljem radu, Nightflieru! :da: .
E, mnb, sada ce lepi praznici Nova, Bozic, uzdrzi se malo od tih otrovnih strelica :mrgreen: .
Sto se tice PROKLETOG TVRDOG POVEZA, naravno da je sadrzaj ( sustina ) bitnija od forme ( spoljasnjosti ), ali bitan je i taj povez. Imam jednu Alnarijevu knjigu, gde su mi neke stranice ispale. Talisman i It su mi vec iskrzani, ivice otpadaju.
A i neka Lagunina izdanja su takva. Mozda ja tu preterujem, mozda sam zakeralo, ali volim da mi je knjiga uredna, a ne da mi
se raspada posle prvog citanja. Imao sam Nekronomikon u rukama, i mogu reci da je izuzetno kvalitetno uradjen.
Sto se tice cene, i dalje mislim da bi uz nesto nizu cenu bio pun pogodak, jer je kriza i ljudi tesko daju za knjigu u komadu 20e, ali dobro, sta da se radi. Imao sam srece kao i Perin, opario sam se za vikend na kladjenju, pa cu tako danas i sutra nakupovati
cetiri-pet knjiga, a Nekronomikon ce biti medju njima :) .
Iskoristio bi priliku da svim posetiocima i clanovima sajta cestitam Novu Godinu :) .
Korisnikov avatar
Član
Član

Pridružio se: Sub Nov 17, 2007 2:01 am

Postod babakarniang u Pet Jan 02, 2009 4:30 pm

Nema Abhorsena u Narodnoj knjizi bio sam kod njih i kazu nema, pa ko je tu lud?

Srecna 2009 svima :) puno knjiga vam zelim
Član
Član

Pridružio se: Uto Dec 19, 2006 12:05 am

Postod Perin u Pet Jan 02, 2009 6:04 pm

Ima li iko njihov mail? Ako ima nekam i posalje na PM, 'ocu da vidim imaju li u planu izdaju i poslednju knjigu u Tales of the Otori trilogiji. Ne moraju prikvel i sikvel sto se mene tice, barem neka dovrse osnovna 3 dela.
Korisnikov avatar
Član
Član

Postod babakarniang u Pet Jan 02, 2009 10:34 pm

Da da trazio sam i prvi dio u Tales of the Otori trilogiji. (posto drugi imam) i dobio sam samo bljede poglede ::LJ:: ::LJ:: ::LJ::
Član
Član

Pridružio se: Uto Dec 19, 2006 12:05 am

Postod de Hammo u Sub Jan 03, 2009 1:37 am

ja se ne bih ufao mnogo u narodnu knjigu, jer koliko vidim, odustali su i od sopstvenog sajta. sa ne malim iznenadjenjem sam letos kupio Abhorsena, cisto da kompletiram nasu verziju, kad sam vec poceo. Bojim se da je onomalo primeraka razgrabljeno. Na zalost, nisam se jos svrteo da procitam prevod, a bas me interesuje, jerbo nam je NK u divnom maniru srpskih izdavaca u poslednjem nastavku serijala za prevodioca dala Oliveru Markovic umesto dotadasnjeg Vladimira Lazarevica. Ne mislim ja nista lose unapred o Mrs. Markovic (iako Mr. Lazarevic ima malo jaci CV, bar po Narodnoj Biblioteci: prevodi Halila Dzubrana, Anais Nin, Trumana Kepota itd.) kao prevodiocu, vec o tome da se to ne radi, jednostavno je glupo (a uz to me i nervira).
Lian Hern se, bojim se, nece skoro pojaviti, osim ako neko ne otkupi prava, sto se, na zalost verovatno nece desiti ili ako neko ne zna o NK nesto sto je u suprotnosti sa "izdavacka kuca na umoru, ceka da je neko pazarizbog prostora". Ta zena pise prilicno dobro....
Oblique strategy number 56: Balance the consistency principle with the inconsistency principle.
Korisnikov avatar
Član
Član

Pridružio se: Čet Okt 17, 2002 10:35 pm

PrethodniSledeća

Povratak na Fantasy knjige