nisam rekao da je 4ed rešila probleme 3.x edicije. 4ed je potpuno različit sistem od 3.x i ranijih edicija i nije ni pokušavano rešavanje problema 3.5ed. nadam se da se u ovome slažemo.
PF je taj koji je pokušao da otkloni nedostatke 3.x ed.
ja samo kažem da PF to nije uradio u onoj meri u kojoj je očekivano prilikom započinjanja cele PF priče.
naveo sam neke od stvari koje se dešavaju u 3.5ed, a koje meni kao igraču/dm-u smetaju. to što ti npr voliš buildove je ok, ja ih ne volim i svaki put kad nisam pravio min/max karakter, to mi se obilo o glavu. ako sam u tvojim očima glup što ću možda probati da igram neki drugi sistem koji je različit od 3.5ed, šta mogu

moram ti priznati da mi ova pričica na kraju uopšte nije približila tvoje mišljenje o "save-or-die/lose" situacijama. verovatno sam oglupeo od razmišljanja o korišćenju 4ed pravila
WOD je sistem koji je toliko različit od d&d-a, da je smešno stavljati ta dva sistema u poređenje.
elem, poenta ovog threada je 4ed, a ne PF ili nedostaci 3.x ed. tako da, sorry za offtopic. ako je neko igrao 4ed, voleo bih da čujem neke utiske.