Evo, i ja da se pridruzim hvalospevima filmu, a samim tim i kontriram saboterima

Nisam citao strip, pre filma nisam ni znao ko/sta su Watchmen, kakvi su likovi, sta rade i zasto, kako su nastali, apsolutno nista. Sa te strane cini mi se da je film vrlo dobar jer te uvede u pricu i upoznas likove i njihov background, tako da film mogu gledati svi a ne samo zagrizeni fanovi. Prica je dobra, zanimljiva postavka alternativnog univerzuma, i totalno oprecni motivi klasicnih super-heroja odvajaju ovaj film od ostalih strip ekranizacija. Vizuelno, film je impresivan, sto je postalo vec standard u zadnje vreme. Neki jezivi detalji meni nisu delovali toliko plasticno, cak naprotiv, ono sto je u 300 bilo "kul", otfikarivanje glave,ruku,nogu uz puno krvi, ovde je poprilicno gadno i neprijatno za gledati. A tek ono vrelo ulje...ugh

Saundtrek mi se takodje vrlo svideo, dosta poznatih pesama vrlo dobro uklopljenih u scenu koju opevavaju. Gluma je ok, tu nisam obracao previse paznju, bio sam okupiran drugim detaljima, no i nije bilo nekih trenutaka koji bodu oci. Melanholichni kraj je jos jedan plus filmu, mada je to verovatno najvise zasluga stripa.
Dr Menheten mi je izuzteno zanimljiv lik, malo me podseca na Silver Surfera zbog svih tih filozofskih posmatranja na stanja svesti dileje koji je totalno otishao u neku svoju realnost i izgubio dodir sa ljudskom. Lik koji verovatno iz iskustva zna da nije dobro da se ljudi medjusobno ubijaju, ali koji to vise ne oseca, i sa te strane ga nije preterano briga jer na zemlju posmatra kao na jedan mili-kvark celog univerzuma. Weird

Ostali junaci su ok, manje-vise vec vidjeni u drugim stripovima. Vizuelna promena likova iz stripa za likove na filmu je sasvim dobra posto ovi u stripu izgledaju RETARDIRANO i niko ziv ne bi shvatao film iole ozbiljno.
Uglavnom, vrlo dobar film, svakako vredan gledanja 2-3 puta. Bacam se uskoro na citanje stripa, verujem da ce mi se svideti, al' isto tako, verujem da mi nece drasticno promeniti misljenje o filmu.
p.s. gledao sam i tejls ov d blek frajter, nisam siguran kako se to sve uklapa u Watchmen prichu (i da li se uopste uklapa?!?!), al' nije los crtac, definitivno jedan od boljih crtaca koji prate filmove (Van Helsing? Riddick? Wolverine?

), i poprilicno jeziv sto je izgleda standard za Alan Moora