NOVE KNJIGE

Koje ste čitali i šta biste preporučili

Moderatori: High Duke, rinsvind

Re: NOVE KNJIGE

Postod bookman u Pet Sep 18, 2009 12:33 pm

Zavod za udžbenike.
Ja sam jedini sa bradom, pa da bar piće popijemo.
NISI TI NA NEBU SAM
BOGOVA JE POVAZDAN
S NEKIM ĆU SE VEĆ NAGODITI
Korisnikov avatar
Član
Član

Pridružio se: Sre Jul 02, 2008 1:30 pm

Postod DjoX u Pet Sep 18, 2009 1:05 pm

Pa prvenstveno na shta mislim su stripovi...Zaista imam ogroman wishlist za stripove...A shto se tice oko pravljenja wishlista...PA ako cemo to vec da radimo mislim da bi to trebalo da se odradi kako treba...A sad nemam vremena za to...Prvo treba sacini listu svih procitanih knjiga,pa top 10,pa top 10 svakog zanra i podzanra pa tek onda doci na listu knjiga koje bi zeleli da imamo...
Slika
http://www.myspace.com/lepojevic
"I would have liked to insult you, but the sad truth is that you wouldn't understand me."
"I'm smiling. That alone should scare you."
Korisnikov avatar
Član
Član

Pridružio se: Pet Maj 07, 2004 2:12 pm

Postod Perin u Pet Sep 18, 2009 3:16 pm

@bookman: Dogovoreno.

@DjoX: U pravu si, to je ogroman posao. Zato ja ne kontam praviti listu - otići ću na sajam sad, pa lagano, od štanda do štanda, i što vidim dobro, to kupujem :)
Književni prikazi, osvrti, eseji, kritike: http://klub-knjige.blogspot.com/
Korisnikov avatar
Član
Član

Pridružio se: Pon Mar 07, 2005 4:17 pm

Postod nightflier u Pet Sep 18, 2009 10:33 pm

MNB, nisi ih pobrkao.
http://nightfliersbookspace.blogspot.com
Dread Lord, Father of Victories, Storm rider, Wild Huntsman, aid us now. Dark Goddess, Morrigú of the Crows, Red Hag of Battles, to You I dedicate the harvest of the unplowed field of war, and the blood to be spilled this day on Your earth. Be You both with Your children; and if this is my hour, then know I go most willingly to You.
Korisnikov avatar
Član
Član

Pridružio se: Ned Dec 05, 2004 3:06 pm

Postod mnb u Pon Sep 21, 2009 5:08 pm

Na svu srecu, meni pravljenje wishlista ne zadaje toliko problema. Jednostavno, vremenom se iskristalisalo nekoliko stvari kojima se rukovodim, a koje mahom imaju veze sa licnim preferencijama. Mrzim serijale: trilogije koje prerastqju u mamutska petnaestoknjizja su jednostavno previse opterecujuce po moju dobru volju. Obicno cekam da netko okonca serijal pre nego sto mu se posvjetim. Mrzim kliseizirano tolkinovsko dezavuisanje. Koza mi se jezi od paranormalnih ljubica, i to ne u pozitivnom smislu. Space opere, naravno, americkih autora, veliko su no-no. Mahom me interesuju magicno realisticki romani koji srecom dolaze u komada: jedan obliku, fantasticko okusavanje osvjedocenih majstora mejnstrima, provjereni autori koje citam vec decenijama i nove, mlade snage koje se ne guraju na misice vec spisateljskim umjecem. Sto se tice pravljenja top lista, ako se sjecas moje serijala, ona nije poredjanja po nekom redoslijedu vrijednosti, vec pak eto tako: to mislim da je anjbolje, a nikako se ne bih mogao odluciti da je bas neki roman ili serijal naj od naj. Wishlist koji sam mislio je sto bih ja zelio nabaviti, a vjerujem da nema sanse da se nadje na repertoaru domacih izdavaca. Kevin Brokmajer THE BRIEF HISTORY OF THE DEAD, Stiven Hol THE RAW SHARK TEXTS, Hal Dankan INK i VELLUM, eto recimo to od neke ne-standardne Fantastike, i onda novi romani Keja, Ursule, Simonsa, te hrpa SF-a od pisaca za koje nitko nije ovdje cuo, tako nesto. A i nabavio sam nesto od onoga sto sam htio, he, he, he...

Vidim na Alnasamarijevom sajtu najavu jednog od mojih omiljenih romana o vampirima, SALEMOVO Kinga, i krajnje je vrijeme da se klasicna majstorova djela nadju pred nasom publikom. Raskosan prikaz grada koji se raspada pod navalom zla, uz svu hrpu klisea iz starih vampirskih filmova, zanimljivim likovima i plasticnim opisom razlike izmedju djecaka i muskaraca ( jedni kad se sukobe s tamom poslije se okrenu i spavaju, ovi drugi dozivljavaju infarkt ). Posto sto vise hvalim neku knjigu manje ej ljudi cita, pa cu umuknuti ali ovo je iznimno uspio roman ( i da, Straub je maznuo podosta od atmosfere za svoj jedini roman objavljen u nas ), zabavan i lijepo napisan. Kad bi pravio liste, kao sto ne pravim, bio bi izmedju Martinovog i Vilsonovog, lijevo do Metisonovog, djesno od Stejblfordovog, i juzno od Rajsove. Stokerov je bio i ostao prvi.

Takodjer najvljuju i SF triler Suzan Kolins IGRE GLADI o takmicenju u buducoj Americi, koja je izdijeljena na kvartove i gde se odrzavaju gladijatorska takmicenja djece koje prenosi TV. Ako ovako napisem sadrzaj, ne dolazi do izrazaja sto mislim o knjizi pa cu reci samo ovako: vise mi se svidjala kada nije ispalo da je tek prvi dio serije i kada je bila japanski Horror u dva dijela.

Drago mi je da jos vladam razabviranjem ko je ko i sta, na SF sceni, ali jedini SF serijal za koji sam stvarno zagrijan je onaj Kenjonove. Ne racunam Benksa i Cerijevu jer oni u stvari pisu cikluse i to odvajkada.

Romani Lin Fleveling, NIGHTRUNNERS, trebalo bi da budu ekranizovani; prava su prodata, i ona saradjuje na scenariju, ali kako je SEKA sve gora, sumnjam da ce od toga biti ista - moguce da to i nije toliko lose buduci da me zaplet podsjeca, sa tim cloak and dagger fazonim previse na Fajsta. Ne sumnam da ce biti negledjivost ranga LEGEND OF THE SEEKER.
Slika

Luk ( Van Hansis ): To sto smo imali, bilo je tako kratko ali i tako dobro i nikada necu to zaboraviti...Ali ako ostanes sa mnom sva ce vrata biti zatvorena. A ako i budu otvorena, moja kolica nece moci da prodju kroz njih...

Noa ( Dzejk Silberman ): Da probam da ti objasnim u terminima koje ces razumeti: Snajder... you're full of it.
Član
Član

Pridružio se: Sre Sep 20, 2006 11:39 am

Postod nightflier u Pon Sep 21, 2009 11:40 pm

Goran prevodi The Stand za "Alnari", ako nisam pomenuo. Biće u tri knjige.
Dread Lord, Father of Victories, Storm rider, Wild Huntsman, aid us now. Dark Goddess, Morrigú of the Crows, Red Hag of Battles, to You I dedicate the harvest of the unplowed field of war, and the blood to be spilled this day on Your earth. Be You both with Your children; and if this is my hour, then know I go most willingly to You.
Korisnikov avatar
Član
Član

Postod Orion u Uto Sep 22, 2009 12:13 pm

Mnb, Nightflier, mnogo ste me obradovali s ovim najavama za Salemovo i Uporiste :da: .
Obicno u knjizare odem planski, sa jasnim ciljem sta kupiti. I za sajam imam nekoliko knjiga koje zelim zbaviti, prvenstveno su u pitanju neka starija, meni draga dela iz sf-a, mada ima i novijih. Ali necu se previse opterecivati planom, sta mi se svidi, kupujem :) . Mada, kupovina ce naravno biti ogranicena buzdetom, ali nadam se kupovini nekih desetak knjiga..
Korisnikov avatar
Član
Član

Pridružio se: Sub Nov 17, 2007 2:01 am

Postod Perin u Uto Sep 22, 2009 8:02 pm

Ako sve bude onako kako je dogovreno sa gazdom, sa sajma u Banjaluci odlazim bogatiji za sledeće naslove:

Haruki Murakami - igraj igraj igraj

Haruki Murakami - sputnik ljubav

Haruki Murakami - kad padne noc

Haruki Mirakami - norveška šuma

Haruki Murakami - južno od grancie zapadno od sunca

Haruki Murakami - tvrdo kuhana zemlja cudesa i kraj sveta

Daglas Adams - Autostoperski vodic kroz galaksiju

Rej Bredberi - Maslackovo Vino

Kristofer Paolini - Brisingir

Sandman - Lutkina kuca

Sandman - sezona sumaglica

Sei Šonagon - Zapisi pred san

Izumi Cikibu - dnevnik ljubavi, dnevnik putovanja

Kenzaburo Oe - jednostavan život

Horhe Luis Borhes - knjga o izmišljenim bicima

Pretposlednja tri su opciona :D
Korisnikov avatar
Član
Član

Postod Orion u Uto Sep 22, 2009 8:52 pm

Perine kazi mi da ne vidim dobro 8) . Kupujes onu debelu knjizurinu, od onog mladog smora Paolinija ?
Korisnikov avatar
Član
Član

Pridružio se: Sub Nov 17, 2007 2:01 am

Postod Perin u Uto Sep 22, 2009 9:10 pm

Jes'...ali ne plaćam ništa XD Odrađujem :D

@Bookman: velika je gužvara kod nas na štandu, aj navrni kad budeš bio slobodan na štand Biblionera, ja radim na onom delu gde su stripovi, fantastika i ezoterija :)
Korisnikov avatar
Član
Član

Postod Mo u Čet Sep 24, 2009 9:45 am

to Perin: ko je izdavac Haruki Murakami - tvrdo kuhana zemlja cudesa i kraj sveta?

ja svake godine pravim spisak. Zapravo imam maniju da pre sajma knjiga kupim gomilu knjiga kako bih rasteretila spisak i svoja ramena. Drugar mi je predlozio da kupim torbu sa tockicima sto babe vuku na pijacu i da tu slazem i "kotrljam" knjige i pocinjem da razmisljam da je to stvarno dobra ideja. He he baka Mo razgrce masu na sajmu :da:
...........................................................
http://www.edemo.co.rs/
...................................
Korisnikov avatar
ribica
ribica

Pridružio se: Sub Dec 13, 2003 5:41 pm

Postod nightflier u Čet Sep 24, 2009 3:27 pm

Na http://nightfliersbookspace.blogspot.com objavljen je prvi deo spiska naslova epske i naučne fantastike koje će izdavačka kuća IPS objaviti za predstojeći sajam knjiga.
Korisnikov avatar
Član
Član

Postod High Duke u Čet Sep 24, 2009 5:39 pm

Murakamija kod nas izdaje Rad, ako se ne varam.
Let your blows fall because faith is my shield and valor is my sword

A knight is sworn to valour
His hearth know only virtue
His blade defends the helpless
His might upholds the weak
His words speak only truth
His wrath undoes the wicked
Korisnikov avatar
Član
Član

Pridružio se: Pet Jul 05, 2002 10:32 am

Postod nightflier u Čet Sep 24, 2009 6:03 pm

A "Rad" je sada IPS-ov.

Vičer 2 je na lekturi. Biće posle sajma.
Korisnikov avatar
Član
Član

Postod Perin u Čet Sep 24, 2009 7:40 pm

Murakamija izdaje Geopoetika. Pored Geopoetike, Tvrdo kuhana zemlja čudesa i kraj sveta je izdao Sarajevski Buybook. Dalje. Moji spiskovi i naslovi nikad nisu konačni :D Elem, danas sam kupio Tamno Skeniranje, i kompletirao sve od Dika što ima izdano na srpskom. Takođe, na gornji spisak sam dodao još Vrata Percepcije & Raj i Pakao, od Oldos Hakslija - kada sam to video, kad se nisam šlogir'o! Pa po toj knjizi su Doorsi dobili ime! I odlilčna je - malo sam je čituckao na štandu (bukvalno čituckao ,jer sam non stop morao da budem uslužan i prodajem knjige i ćaskam sa mušterijama) i mogu uglavnom reći da sam oduševljen :) A za Beogradski sajam, na koji dolazim po prvi put...eh, tu ne smem ni da mislim sa koliko se knjiga vraćam nazad. :D
Korisnikov avatar
Član
Član

PrethodniSledeća

Povratak na Fantasy knjige