Deneris će svakako biti centralni lik, i biće zanimljivo pratiti nju i menažeriju koja će se okupiti oko nje. Bleda kobila, vrana, kraken, zmaj, frifin, sunčev sin, karnevalski zmaj... Neke od ovih možemo da pogodimo sa sigurnošću, neki su definitivno novi kolači. Ali od natezanja po Mirinu daleko me više zanima kako će ga Deni napustiti i kakvo će joj biti putovanje do Vesterosa. Da li će da se petlja sa Iliriom u Pentosu (i možda doživi očekivanu izdaju zbog zlata) ili će možda da odabere Bravos kao bazu za invaziju, pošto je ako se ne varam najbliži Vesterosu i Kraljevoj Luci. U svakom slučaju za očekivati je da će se dosta toga dešavati na istoku, sa Deni i svim PoVima oko nje cenim da će pola knjige biti njoj posvećeno.
Džon će takođe biti prilično zastupljen, tako da će i na Zidu svakako biti peripetija. Ono što me zanima je da vidim da li će se sve vrteti oko spletki i rađenja Džonu o glavi, ili će možda full scale rat za Vesteros početi u Plesu. Plus je i Melisandra koja će dobiti PoV, i to je verovatno poglavlje (ili poglavlja) koje najviše iščekujem. Zanimaju me podjednako njena perspektiva i razmišljanja o svemu što se dešava, kao i Martinova motivacija da ubaci njen lik sa klupe.
Bren i Arja verovatno neće imati puno uzbudljiva poglavlja, tako da jedino što očekujem je otkrovenje o Hladnorukom i Trookoj vrani s jedne strane, i ukupan Arjin progres na putu Bezlikog sa druge.
Na severu takođe tumbanja, nit veće zemlje, nit mane vijske, nit više krljanja. Imamo severnjake, Stanisa, Boltone, Gvozdene, svi jedni drugima u grlu, a opet u AFfC ništa od dešavanja na severu nije bilo dovoljno upečatljivo da o tome budu obavešteni južni PoV likovi (osim Davosovog navodnog pogubljenja). Tako da me zanima koja će tu biti centralna dešavanja. A i ko će držati Moat Cailin na kraju

I na kraju zanima me ko je novi PoV koga je Martin rešio naknadno da ubaci, kao i zašto je to učinio. Još jedan par očiju kod Deni, neki Džonov skriveni oponent, divljanin, severnjak? Nemam nikakvu ideju, a baš me kopka.