Hobit je bio raspamecivanje kad sam bila mala
Pa onda Gospodar, naravno. Jedno vreme sam samo to citala. Bilo je da se nadje i stvarno ok decje fantastike, tipa Polucarolije i Slucaja kapetana kuke i Karbonela (jel se seca neko Karbonela?

). Pa Beskrajna prica, Kamen moci (koji nisam volela). Malko kasnije je dosla Plava ptica, ali ja sam Mac od Sanare strasno mrzela u startu (jer sam bila grozni mali tolkinovski purista

), Elrik me nije odusevio, Zemljomorje me nije odusevilo... (Znam da zvucim kao najgori hejter, ali u to doba sam mnogo vise volela SF, nekako, cale ga je takodje citao, pa smo imali bas dosta. Osim toga EF koji nije bio Tolkin isao mi je na nerve u startu. Zato sto nije bio Tolkin. OK, bila sam hejter. Nevermind

). Posle su mi pali saka Let zmajeva i Amber, odlepila sam skroz na oba (i ostala odlepljena dosta godina. Amber je jos uvek omiljena knjiga).
Hmm, zaklela bih se da ima jos neki bitan naslov koji mi ne pada na pamet.
Pauza od nekoliko godina, totalna susa sto se tice EF-a, znate vec... Taman kad je poceo vise da se prevodi, pojavio se i EF na engl. po knjizarama, a i ja pocela da putujem, pa dovlacila iz inostranstva...
Hehe, sad se setih, u medjuvremenu su se pojavili Krilci, Buldozerci i Avionci, ono staro izdanje, crno sa slikom napred, ne secam se cije... A i Boja magije u hrvatskom prevodu, gde je Rinsvind preveden kao Frchlopir