Zavrshih konacno sve, posle skoro mesec i po dana efektivnog gledanja

Serija je suvi kvalitet, nema sta tu da pametujem. Verno i realno docarana atmosfera ulice i zivota na istoj, krimosi, belo, ludi panduri, pijanice, Bubbles, heavy-weight sampioni, i gomila camuga. Kazu da je serija inspirisana knjigom o kriminalu i ubistvima na ulicama Baltimora, sto samo jos dublje daje podlogu realnosti likova i dogadjaja. Svidja mi se i sto su minor-character glumci uglavnom bivsi krimosi i panduri, a najfascinantnija cinjenica je da je lik Avona Barksdalea baziran na izvesnom Melvinu Vilijamsu (za kojeg kazu da je bio "notorious drug kingpin of Baltymore"), a koji takodje glumi u seriji onog osushenog svestenika sto pomaze Cuttyju oko bokserske dvorane, i Kolvinu oko klinaca.

Kraj mi je malo bio previse letargican, bilo je otprilke

al' tako je verovatno i najiskrenije, posto je ulicna igra koju prikazuju jedan neprekidan proces, a krimosi i panduri koji je igraju su samo prolazne figure. U prevodu, nikada nece ni biti stvarnog kraja. Samo novih sezona

Dosta je drugacija od voljenog mi Homosajda, fokusira se vise na likove, negativce, a i celokupnu politicku igru, mada s druge strane, kriminal je kriminal pa ih otuda s pravom nazivaju "sister-shows". A plus i imaju 4 zajednicka glumca

Sve u svemu - obliged