Znači to je. Žena. A jbmg, po toj logici je Kopola sedam puta više zaslužila Oskara. O Džuli Tejmor da i ne pričam (mamu im retardiranu). Tupavi Oskar.
A nemoj tako o Hale, ja ne znam da li je ona negde imala bolju ulogu od one u Monster`s Ball_u, tako da to nije potpuno nezasluženo. Ako ništa film ima interesantan zaplet. Denzel sa druge strane Oskaru nije smeo ni na da priđe, mada je training day recimo an klišea koji se vidi na onom spotu sa cracked.com-a.
A što se političke poruke "Katanca na srce"! tiče, ja stvarno ne vidim šta je tu poruka. Što deamon reče, onaj tip ide i demolira bombe i adrenalinski je zavisnik (što nam na početku kažu da je kao tema filma, ali nije) i jako je neoprezan i piglu. Kapiram da američki vojnici nisu najsjajniji kamenčići u potočiću ljudskog intelekta, ali on je baš onako, specijalan. Ima ženu i decu (to otprilike na pola filma saznajemo) i kao, ima ih, da bi pred kraj filma mogao da se vrati kod njih, i da vidi kako mu je dosadno, ispriča svom sinu kako će mu neka lutka kad poraste biti dosadna, smori se kad bira pahuljice, i vrati se u rat. Niđe veze.
A najjači su mu saputnici. Neki crngelja, kao, vojnik jebo te. Iskustvo and šit. Bog zna šta taj traži u filmu. I drugi, neki seronja koji je polu lud zbog toga što u Iraku, u okupaciji, ginu američki vojnici. To je kao neki bombaški vod. I kao, jbt, ginu i sad im je teško. PA JEBEM MU SUNCE VOJNICI STE! Ako niste spremni na to da će, tu i tamo, na svakih 200 mrtvih Arapa vaše kolateralne štete i islamskih terorističkih akcija, jednom ameru glava leteti, koji ste moj pisinos u rat i išli? Eh da, on (drugi vojnik, ne crngelja) ima nekog doktora. I taj doktor gine. Od bombe. Koji kurac i kako doktor blene na bombaškom sajtu, nije objašnjeno dalje od toga da mu je dosadno. A u američkoj vojsci kada nekom ćati postane dosadno, najnormalnija stvar je da protegne noge po minskom polju.
Tematski film jeste ratni, ali je daleko od bilo kog ratnog klasika, tako da bi pominjanje Platoona i ovog jadila zajedno bilo ok samo u kontekstu u kom Platoon briše dlakavo, masno, vojničko dupe ovim sranjem.

Inače, Renera sam skoro gledao u "The Unusuals" pa sam se malo ponadao za ovo. Ali džaba, koliko je ta serija odlična, toliko je ovaj film beda. ><