DA, malo su ga rastegli sa radnjom. Sa jedne strane to može biti dobro, zato što bi im to dalo vremena da postave političku pozadinu cele priče, što je u verzij sa G.Višnjićem rešeno zbrda zdola. ALi oni to ne rade

Da li će i kad će? Ne se znava. Već dve epizode Kriks je ni živ ni mrtav, u prošloj su utepali onog uberwrestling geja i onu uber ribetinu Suru, u ovoj - 6 bradatih krimosa, jednog gej i još jednog "i dont know what gnaeus was". Nije da je to loše, kao ni povremena do konstantna gologuzija i prskanje krvi na sve strane, al me živo zanima kako će preći na pravu stvar. Sad mi se čini das treba još pet epizoda da snime kako bi uopšte postojala mogućnost da Spartak pomisli na pobunu. KO zna, možda će na kraju prvog serijala do toga doći. Tek. Ne znam koliko je planirano ovoga da se emituje, pa ne mogu da procenim.
DObra stvar je i to što toliko razvlačenje nudi mogućnost ne samo objašnjavanja politike u RImu, nego i čitave istorijske priče o buni, koja je ako se ne varam prva zabeležena pobuna potlačenih protiv moćnih u istoriji ljudskog roda (otud istorijski značaj).
Btw, pojavile su se i 8 i 9 epizoda, ali su neki dvcr, u .flv kvalitetu (što će reći da je to negde bilo strimovano, a o tom kvalitetu nema se rašto radovati). KOliko vidim, te epizode su iscurele. Kako? POjma nemam. NIsam ni probao da ih skinem, malo mi prija da čekm po nedelju dana da bih pogledao novu epizodu. Jeste da ću je skinuti sa neta subotom ujutru, a ne blenuti u TV sredom u 3 ujutru (kad bi je glavonje iz RTSa emitovale) ali opet. taj osećaj me podseća me na Ljovis... errm, Homicide