Ma obaveze su izgovor, osim u ekstremnim slucajevima. Uvek se moze naci 15tak minuta da se baci pogled, ali ljudima ne pada na pamet, jer vec znaju da ima malo sta novo, nema nekih bitnih postova na koje cekaju odgovor... Mene nema par meseci, pa malo zaredjam pa budem tu par nedelja gotovo svakodnevno, pa me opet nema i tako u krug. Nikad nisam ni bio nesto preterano govorljiv ovde, tako da nemam bas puno postova (kako kad me u'vati). Sada je mnogo toga vec ispricano i raspravljeno, tako da i ako dodje neko novi taj ce samo da naleti na milion vec postojecih tema o svemu i svacemu i umesto da zapocne novu raspravu procitace staru (i retko kad nesto dodati, jer ljudi generalno ne vole da ozivljavaju godinama mrtve teme) ili ce jednostavno odustati. Naravno, dok ovo pisem znam da je o svemu ovome vec vise puta pricano i da sigurno u nekom budzaku postoji neka skrivena ista ovakva tema.
Mislim da nema sanse da forum opet bude kao sto je bio pre 5-6 godina, neki stariji su sad vec zaposleni ljudi, mi "srednji" zavrsavamo fax, mladji i noviji clanovi su malobrojni, sto zbog registracije sto zbog ostalih, vec prezvakanih, razloga. Jedan od razloga za to je i pad popularnosti epske fantastike, jer ovaj forum je doziveo procvat na krilima ogromnog porasta interesovanja za EF nakon izlaska LOTR filmova (2001 pa nadalje). Ne kazem da je vecina forumske populacije pocelo sa fantastikom zbog toga (naprotiv, malo njih je, pa i forum je nastao pre filmova), ali digla se buka i bas tada je doslo do velikog skoka popularnosti fantastike, FRPovanja, kompjuterskih RPG igara... Poklopilo se tu vise stvari, izdavalo se puno EF knjiga kod nas (nadoknadjivanje propustenog)... Sve to se odrazilo na forum, a sada toga nema u toj meri, nema tog poleta i sumnjam da nesto moze da ga vrati na onaj nivo od pre par godina, mada mozda lupam, we shall see. Nase je da se postaramo da ovo mesto ne umre (ajde sad nek dodje Sauron i molba za donacije

), pa ako bude neki novi talas bude, ako ne lepo nam je bilo i ovako.