[phpBB Debug] PHP Warning: in file /includes/bbcode.php on line 379: preg_replace(): The /e modifier is no longer supported, use preg_replace_callback instead
www.tolkien.rs • Pogledaj temu - NOVE KNJIGE

NOVE KNJIGE

Koje ste čitali i šta biste preporučili

Moderatori: High Duke, rinsvind

Re: NOVE KNJIGE

Postod Mo u Sre Apr 21, 2010 12:58 pm

nego jel ima negde u ns?
...........................................................
http://www.edemo.co.rs/
...................................
Korisnikov avatar
ribica
ribica

Pridružio se: Sub Dec 13, 2003 5:41 pm

Postod mnb u Čet Apr 22, 2010 9:53 pm

Vesterfelda ja mnogo volim. Tu su mi on i Niks, od spisatelja usmjerenih ka mladima, vidjet cema za Parka. Jako mi je zao sto nijesam uspio nabaviti njegovu SF duologiju za odrasle, no valjda cu to ispraviti.Dobre su mu strane sto ima zanimljive teme, pitko i razumljivo pise, trudi se da poradi na uticaju zapleta na likove - karakterizacija likova, za one sa jeftinijij ulaznicama, orgamnizuje radnju tako da ima sto manje praznoga hoda. Lose su nepoznavanje efekta kakav ostavljaju njegovi krajevi knjiga na citatelja koji u njih ulaze desetine casova svoga vremena, povremeni skripavvi dijalozi i koincidencije ( PONOCNICI ponajvise boluju od toga ), neki likovi koji su pozitivci su potpuno antipaticni ( ipak su ovo knjige za mlade ) te potreba za nastavljanjem serija.

Izasao BRASYL. Ako je kolega pokupovao sve te knjige za sebe da bi podrzao Paladin, aplaudiram mu. Ovo i ja cekam, no ako nije prevodio Skrobonja, nradije cu nabavljati original.

Sada, nakon sto pokusavaju da nadju naslednika Harija Potera, nazalost neuspjesno mada su i SPAJDERVIK, CITY OF EMBER te VAMPIRE'S ASSISTANT mnogo bolji filmovi od onih o carobnjacicu, odlucili ekranizirati romane koji su nalik SUMRAKU:
Da vidimo: netalentirani britanski maneken, check, trecerazredni americki klovn, check, glumica koju nitko ne voli osim mene, check, zanimljiv doizajn natprirodnih stvorenja, check. Zao mi je sto nece uspjeti, ali eto, djevcojcice vole samo Edvarda i Belu ( go team Jacob! ).
Slika

Luk ( Van Hansis ): To sto smo imali, bilo je tako kratko ali i tako dobro i nikada necu to zaboraviti...Ali ako ostanes sa mnom sva ce vrata biti zatvorena. A ako i budu otvorena, moja kolica nece moci da prodju kroz njih...

Noa ( Dzejk Silberman ): Da probam da ti objasnim u terminima koje ces razumeti: Snajder... you're full of it.
Član
Član

Pridružio se: Sre Sep 20, 2006 11:39 am

Postod Orion u Pet Apr 23, 2010 2:55 pm

Inače, danas je Svetski dan knjige, pa čestitam svim knjigoljupcima :) .
A danas nikad jeftinije ne kupih knjigu. U toku je ulični sajam u centru NS, i traje do 1.maja.
Pazarih Vitez čarobnjak 1.deo, od Vulfa, za samo 100 din, a knjiga ko da je juče izašla iz knjižare, odlično očuvana.
Korisnikov avatar
Član
Član

Pridružio se: Sub Nov 17, 2007 2:01 am

Postod Orion u Pon Apr 26, 2010 5:10 pm

Naletih u Solarisu, na Algoritmova izdanja, tri dela Bakerovog Princ ničega, Martinov Grozničavi san, i još knjiga..
Kako su dobra izdanja, tvrdi povez, ilustracije i mape ekstra, u koloru.. da odma poželiš kupiti knjigu.
Ali cene.. 2200 din.. :( .. previše ljudi u ovoj krizi..
Korisnikov avatar
Član
Član

Postod Perin u Uto Apr 27, 2010 9:52 pm

Rekao sam ja :D Upravo dođoh sa sajma u Sarajevu, radio sam tamo, i pazario budzašto Venis u podzemlju, Blistavi sprud 1 i 2, Godina u linearnom gradu i Legende s kraja vremena od Murkoka.
Književni prikazi, osvrti, eseji, kritike: http://klub-knjige.blogspot.com/
Korisnikov avatar
Član
Član

Pridružio se: Pon Mar 07, 2005 4:17 pm

Postod mnb u Čet Apr 29, 2010 11:09 pm

Da da, Algoritam... Samo da kazem da bih ja - da ih vec nemam u izvornome obliku, zaista platio te novce za njihova izdanja Keja. Drugacijke su prilike u Hrvatskoj, pa stoga i u njihovom izdavastvu... Bice valjda jedared i ovdje... Sada bih bas zelio vidjeti kako su uradili FEVRE DREAM... Zagrebacka naklada je svojevremeno izdala VJETROVITO UTOCISTE u onoj svojoj posebnoj edicije i to im je imalo najljepsu graficku opremu...

Mi pricali o albumuma samolijepljivih slicica... Evo dole u holu prodaju album samolijepljivih slicica MILANA STANKOVICA!

A kolege budzasto kupuju sjajne knjige...

Jeste li, mislim itko, nabavio i iscitao BRASYL?
Slika

Luk ( Van Hansis ): To sto smo imali, bilo je tako kratko ali i tako dobro i nikada necu to zaboraviti...Ali ako ostanes sa mnom sva ce vrata biti zatvorena. A ako i budu otvorena, moja kolica nece moci da prodju kroz njih...

Noa ( Dzejk Silberman ): Da probam da ti objasnim u terminima koje ces razumeti: Snajder... you're full of it.
Član
Član

Postod Perin u Čet Apr 29, 2010 11:39 pm

Ja još nisam, nemam ga gde zbaviti /Brasyl) :) Inače, spremi se na ovu vest: Mekdonald je...bio pre neki dan na Sferakonu par dana, kao gost...u Zagrebu :( Upoznao ga je Skrobonja imaš i par slika i kratku priču o tome na Skrobonjinom blogu :)
Korisnikov avatar
Član
Član

Postod High Duke u Pet Apr 30, 2010 4:51 am

Hrvati rade samo tako, dovode razna veca imena. Pre koju godinu su doveli Skota Bakera, napravili intervju sa njim. Ima da se nadje na youtube-u.
A sto se tice Mekdonalda, Skrobonja je hteo da ga dovede ovde na Beokon, i covek je bio voljan da dodje, ali organizacija celog Beokona je propala, koliko ja znam.
Let your blows fall because faith is my shield and valor is my sword

A knight is sworn to valour
His hearth know only virtue
His blade defends the helpless
His might upholds the weak
His words speak only truth
His wrath undoes the wicked
Korisnikov avatar
Član
Član

Pridružio se: Pet Jul 05, 2002 10:32 am

Postod babakarniang u Pet Apr 30, 2010 10:04 am

Ja sam kupio Brazyl al nisam jos procitao... A dacu i tih 2000 za Groznicavi san necu propasti :)
Član
Član

Pridružio se: Uto Dec 19, 2006 12:05 am

Postod Orion u Pet Apr 30, 2010 10:25 am

Ja ću verovatno isto kupiti Grozničavi san, Baker će ipak morati pričekati, pošto je u pitanju trilogija .
Video sam još jedno Bakerovo delo, nešto valjda novo, što je skoro izašlo i vani, pa ga je ubrzo i Algoritam izdao,
al zaboravih naslov :( .
Korisnikov avatar
Član
Član

Postod Perin u Pet Apr 30, 2010 12:08 pm

Rasudno oko, prva knjiga sikvel trilogije na Princ Ničega :) Inače, sem pomenutog Rasudnog oka, imam već poodavna 3 Bakerove knjige, u izdanju Algortima :)
Korisnikov avatar
Član
Član

Postod mnb u Uto Maj 04, 2010 8:30 pm

U potrazi za informacijama koje bi mi pomogle odluciti hocu li gledati seriju koja se tek pojavila, HAPPY TOWN - jerbo mi natuknuse kako slici kakvome Kinogvu Castle Rock romanu - upravo naleteh na podatak da se THE DARK TOWER sprijema ( od strane Rona Hauarda ) za bioskop pa potom i TV seriju. Mislim da cu postati i ovisnik o tableticama za smirivanje. Alnasamari se sprijema izdati drugi tom UPORISTA. A i nastavak IGARA GLADI, LOV NA VATRU.

Takodjer naprijeduje i snimanje serije THE WALKING DEAD, ekranizacije popularna stripa o zombijima ( citao par kolekcija - mozda bih trebao ponovo prije serije da se podsjetim - ovaj je brzi internet cudo, spominjah li to ? pa da ga iskoristimo malo ), te je glavna zenska uloga povijerena Sari Vejn Kalis koju se sjecate po tome sto je nekoliko godina pmagala Ventvorta Milera da pobijegne iz zatvora _ no koliko se ja sjecam, lik koji bi ona tumacila je mrtav priej pocetka stripa? Mozda se ne sjecam dobro, ionako ne volim zombije - uzgred vidim da je njemacki film o zombijima koji mi je jedan od omiljenih, DIE NACHT DER LEBENDENE LOSERS dobio prijevod na srpskohrvatsaki ( nakon viase godina, bolje ikad no nikad), pa ga pogledajte. Ostal;i su filmovi o zombijima koje nalazim iznimnim ZMIJA I DUGA ( konstanta na TV1000 ), OTTO, naravno, MATURALNO MRTVIH, FIDO, BRAINDEAD i ako su to zombiji REC - jos nijesam uzmogao odgledati drugi dio .Mislim da sam nesto zaboravio no nije niti cudo nakon visecasovna ispiranja mozga Farmom. Vidjeste li sto rece Milos Gagiju? Strasno, kakav manipulant, da ne povjerujes.
Slika

Član
Član

Postod stalker u Sre Maj 05, 2010 6:19 am

Pa sta sad ekranizuju Walking Dead kad sam ja procitao svih 71 brojeva !! Kako da gledaM ? Znacu unapred sve sto ce se desiti !! Jeeeeeee...
Korisnikov avatar
Član
Član

Pridružio se: Sub Feb 02, 2008 11:27 pm

Postod mnb u Sub Maj 08, 2010 2:26 pm

No, kolega, poznavajuci odnos americkih producenata spram izvornoga materijala prilikom ekranizacija, nemam sumnji da cete biti vrlo iznenadjeni raznoraznim razvojima siruacija i likova kojih niti sjenke naznake nije bilo u stripovima. Slobodno se opustite.
Slika

Član
Član

Postod stalker u Sub Maj 08, 2010 10:30 pm

Neka bude bar na nivou Dead Set i bicu zadovoljan :D
Korisnikov avatar
Član
Član

Pridružio se: Sub Feb 02, 2008 11:27 pm

PrethodniSledeća

Povratak na Fantasy knjige