od mnb u Sub Jul 31, 2010 12:18 am
Kako su navalili izdavaci da otvaraju sopstvene knjizare! Neka, nema veze,samo da je sa popustom.
Nego, zna li itko da li je ovaj ruski film, CRNJA MUNJA, radjen po nekom stripu ili mozda romanu? Pokusao sam da se snadjem na spici filma ali nijesam uspio.
Oni koji su odgledali prvi film o avanturama dadilje MekFi, slobodno mogu pogledati i nastavak, jer je jos bolji i glume svi britanski glumci koji nisu u prvom dijelu, a ljubitelji MERLINA prepoznati ce glavnoga maloga junaka ( sva djeca su, inace, fantasticna ). Prosto mi je neobicno da je Tomsonova i pisala scenarij, trebala bi cesce to da radi. Naravno pretpostavljam da nemaju nikakve veze sa originalnim djecjim nemackim romanima, he! Uglavnom uz rimejk KARATE KIDA najbolji igrani djeciji film ove godine ( znajuci sto izlazi cisto sumnjam da ce se sto izmijeniti, sem ukoliko THE HOLE ne bude nekim cudom, pa, cudo ), po mom misljenju, jakako.
A kad pricamo o cudima, BRAZIL je opet literarno cudo, no, suvise sam bijesan na MekDonalda da bih ga bez odredjenih upozorenja preporucio, zanimljivo, iz istih razloga koji krase i Simonsov TEROR. Kada vec spomenuh Simonsovo cudo, ucinilo mi se da je na nekom od polova pronadjen brod iz neke nesretne ekspedicije, pa sam na trenutak pomislio da se radi o Teroru ili Erebusu, to bi bilo zaista nevjerojatno, no sada nigdje ne mogu naci tu vijest. Nesto sam razmisljao, kada izadju, a nadam se da hoce, i ot brzo, ostale MekDonaldove knjige, izgledace kao da je to osavremenjeni poduhvat Decije i Mladinske knjige - stariji ce se sjetiti onih prelijepih kompleta brace Rusa i Legvinove, mada se toga prije sjetio urednik Kentaura pa uz astitnim kutijama dao izabrana djela Herberta, Asimova i Klarka, ali ovi prvi su odabrali kvalitetne pisce.
Stose tice Aldisa, mislim da nije u pitanju Sf. Mozda je to omnibus njegovih ranih romana koje je pisao posle drugoga svjetskoga rata, nesto inspirirano boravkom u Aziji, trilogija, cini mi se. No tko ce ga znati. Zelim vam puno srece u nabavci kolega. Zalosno je sto je izgleda i na zapadu jednog takvoga autora tesko naci kao i kod nas. ZIMA je svakako jedna od najteze nabavlijivih knjiga u nas. No kada nitko nece da cita kvalitetan SF...

Luk ( Van Hansis ): To sto smo imali, bilo je tako kratko ali i tako dobro i nikada necu to zaboraviti...Ali ako ostanes sa mnom sva ce vrata biti zatvorena. A ako i budu otvorena, moja kolica nece moci da prodju kroz njih...
Noa ( Dzejk Silberman ): Da probam da ti objasnim u terminima koje ces razumeti: Snajder... you're full of it.