Tuga pogolema, i dalje Nadam se pobedi protiv Litve ali mi je u principu svejedno. Voleo bih da smo bar pukli 10 razlike pa da kažeš da je protivnik bio bolji, čestitaš i teraj dalje. A ne ovako - na ciganisanje, šabanisanje, sudije i krađu.
Što se tiče sudija, samo dve greške koje su direktno uticale na rezultat su 5ti faul Krstića i nesviran faul kod zadnjeg koša Novice. Pored toga bila je gomila pogrešno sviranih prekršaja, najčešće u borbi za skok, na obe strane, ali su nekako naši faulovi uvek rezultirali slobodnim bacanjima za Turke ili još gore poništavanjem naših koševa (ono Krstino polaganje posle promašene trojke Novice ), dok bi mi redovno dobijali još jedan faul za Iljasovu i onog Goluma i loptu sa strane.
I izgleda da je sve bilo naopako sinoc, ispada da smo mi kažnjeni što smo ekipa koja se korektno ponaša na terenu i ne skače na svaki zvižduk sudija. Možda je trebalo da se dernjamo za svako odluku, svaki faul, da "grlimo" za vrat Goluma i ekipu, možda bi bilo bolje...verovatno ne. Voleo bih da je Dule Vujosević bio sinoć u nekoj posmatračkoj ulozi na utakmici, taj bi se najebo svega živog svima živima, od Boše preko sudija do Ašika. Nije ga sramota

I žao mi što Marić ipak nije igrao za nas, on je igrač koji bi one pokušaje odbrane sopstvenog života Krste i Koste pri faulovima 6ice turaka odjednom završavao teškim kucanjem i pišanjem svima njima u facu. +15 min bi bilo za nas. Al jbg.
Sve u svemu, farsa. Kako drugačije opisati turnir gde domaćin 15 dana unapred najavljuje finale sa Amerikancima. Farsa.
Inače, razlozi za brigu - FIBA bord EVrope

predsednik islanđanin, potpredsednici švabo, britanac i belgijanac, članovi su jos luksenburžanin, holanđanin, norvežanin, sveđanin, čeh, slovak, maltežanin i švajcarac - sve vrsni poznavaoci i nekada vrhunski košarkasi, a danas funkcioneri koji su zadužili svetsku i evropsku košarku

našeg naravno nijednog.
Jedna od odluka ovog izvrsnog tela je i proširenje EP sa 16 na 24 ekipe i time obezvređivanje čitavog ciklusa kvalifikacija koje su se upravo odigrale. KK savez Izraela je najavio da će ih tužiti. Nadam se da će dobiti proces i višemilijardersku odštetu propraćenu javnim vešanjem i kamenovanjem svakog od 25 od ovih izvrsnih članova.