Tehnološki, ovja Kindl je izgleda perverzan kad je u pitanju čitanje eKnjiga. Ali brate... koji će nekom kurac to? Platiš 10$ za jedan fajl, koji lagano možeš da obrišeš-sjebeš ili šta već i koji možeš da koristiš samo na Kindle-u, ili na računarima-netbook-laptopovima...
A fora za On-the-move prednost je tek glupost. Zato što je big fucking problem poneti tri četiri knjige na letovanje, jednu dve u lokalnom prevozu ili gde već. Valjda su sve u formatu kao Veliki ATlas Sveta (i dalje moja omiljena knjiga

). Kao, lakše ti je poneti kindle, na njemu memorisano 100 knjiga (1000$) punjač i stra` da ti ga ne drpe na plaži-kafiću-prevozu, da ga ne razbiješ, da ga ne ogrebeš? To je sve lakše od 2-3 papirne knjige. A o materijalnom neposedovanju da ne pričam. Što Deda reče, uživam da pročitavši knjigu istu smestim na policu. eBook mogu da stavim na kurac.

Eventualno je prednost ako nekom treba neka jeftina knjiga ili članak od manje od 5$, čije slanje je skupa i neisplativa rabota.
Sa druge strane stručne knjige, ili članci na kindleu su tek fail. Koliko sam shvatio fajlovi nisu editabilni, jer da jesu, well, kopirali bi se bez plaćanja dažbina Amazonu. Knjiga-štampa wins once again.
Elem. SAm kindl je bullshit, al je zato dobra fora ova tehnika. Očekujem neke hibridne monitore po bilbliotekama-čitaonicama. Mada, možda je u stvari najobičniji LCD samo nešto kvalitetniji, sa boljim osveženjem, ili možda OLED. Kako se prikazuje samo crna i bela, zamaranje očiju sa prigušenim osvetljenjem nije previše neverovatno.
Kindl