Pre nego sto se nadovezem na komentar koji ti je dala Shield, samo da se osvrnem na tvoju prvu... pa pricu, ali tvoje pisanje i nema bas formu price, mozda opet neke "stilske vezbe" ili sastava. Elem, radi se o nepoznatom coveku koji iz nepoznatih razloga krece u nepoznatom pravcu, na putovanje sa nepoznatim rokom trajanja. Bilo kakva razrada ovih nepoznanica bi tvoje delo stavilo u kategoriju price. Na ovaj nacin imas sjajan alibi da ostanes neodredjena, da vuces filozofske tangente oko osnovne ideje ili se igras sa opisima, i ti to uopste ne radis lose. Ali ostaje opsti utisak povrsnosti upravo zato sto si odabrala da ostanes neodredjena. Za ovo bi verovatno dobila 5 na pismenom zadatku kod nekog strogog profesora posle dva spojena skolska casa, ali nemoj ocekivati neku konkretnu reakciju na nesto sto si odlucila da ostavis nekonkretno.
Sa druge strane (da ne bude da samo ubijam u pojam

), stoji ono sto je Shield lepo zapazila da vise slikas recima nego sto pises. I da sustina, kada je konacno nadjemo (ja sam morao tri puta da procitam drugu pricu kako bih od sume epiteta video drvece onoga sto si htela da kazes), ume da zvuci malo Koeljasto. Ali to je sada potpuno ok, jer imas 15 godina. Ne mogu da verujem da cu ovo reci, ali Koeljo moze da te posluzi do tvoje recimo 16. godine. Otprilike kao sto je Hese dozvoljen do npr. 19. posle vec moras da otkrivas neke ozbiljnije stvari.
Dakle, kada se stavi u kontekst ono sto pises i koliko godina imas, od tebe se i ne ocekuje neki poseban sadrzaj, ostrina ideje ili neka posebno originalna forma. Tako si i naucena. Ja sam na kraju osnovne skole imao nastavnicu koja je davala bolju ocenu sto se vise epiteta nalazi u tvom radu, pa nas je jedino naucila da pisemo recenice tipa: Osvanuo je lep, topao, crven, suncan, razigran, veseo, obecavajuci, procvetao, letnji, primorski, neverovatan, savrsen, divan, pomalo tuzan, plav, melanholican, nesrecna, cemerna, grozna, strasna, jeziva, kosmarna, uzasna noc. Dok zavrsis recenicu nisi siguran gde, kako, u kom licu i sa kojom idejom si je poceo.
Ono sto hocu da kazem da ti je jos uvek dozvoljeno da se tako igras i da se vidi talenat kad to radis. Meni se konkretno jako dopalo ono drvo sa korenom u mislima ili recimo "slan ukus greske", sjajno receno. To su mozda samo mali delovi, fragmenti, ali oni mogu da ukazu na nesto vece tako da samo citaj i vezbaj.
Uzgred, bas mrzim da komentarisem pesme pa cu to da preskocim, ali thumbs up za Popu, on moze dosta dugo i dobro da te vodi pa ga ne ostavljaj. Probaj i sa nekim lirskim radovima Danila Kisha, ali one ozbiljne zaobidji u sirokom luku, za njih si jos mala. Za njih sam zapravo i ja jos mali.
Yeah, well, you know, that's just, like, your opinion, man.