Poznato je da se knjigama mnogo lakse prenese neki lik, njegov karakter i stav nego na platnu. Jedan od glavnih kvaliteta Martinovih knjiga je bas karakterizacija likova i mislim da tu lezi srz nezadovoljstva ekranizacijom. Kad citas knjigu, ni ne primetis da se ne desava mnogo stvari, jer sve vreme ulazis u misli likova i imas uvid u to kako
jedan te isti dogadjaj prozivljava razliciti lik iz knjige, i to je zanimljivo, medjutim, seriju je nemoguce na taj nacin koncipirati. Zato su pojedine epizode i dosadne, nema dovoljno radnje.
Jednostavno, HBO ima pretezak zadatak, i ako se slozimo da ne vidimo ko bi drugi to mogao bolje da uradi plus uzmmeo u obzir da Martin sve vreme drzi slovo pri realizaciji, onda je to maksimum sto od ekranizacije mozemo da dobijemo, bar za sad.
A Dinita, ne znam kako ti ne mozes da shvatis fanove serijala kad kazu da im je zao sto neko sebi, gledanjem serije pre nego sto je citao knjige, umanjuje kasnije zadovoljstvo kad se uhvati stiva. Mislim, seti se samo LOTRa, zar nije greota da neko gleda filmove pa tek onda cita knjigu?