A sta je Stanis trebalo da uradi, da pusti da mu vitezovi njegovog brata skinu glavu? A covek koji kroz smeh kaze: ,,Kada moj brat padne, postarajte se da mu se sa lesom lepo ophodi. On je moja krv, necu da mu glavu okolo nose na koplju." i nije zasluzio vise od toga da bude javno pogubljen na nekom trgu u Kraljevoj Luci. ,,Reci mi, moja gospo, glasaju li jezovuci ko ce da predvodi copor? Nema vise vremena za pricu. Sada cemo videti ko je jaci." - Pa, video si. A mislim da Stanis, bar u tom trenutku, i nije shvatio da je i on(delimicno) odgovoran za bratovljevu smrt, koju svakako nije zeleo (da, i on je mladjem bratu nudio Storm's End, mestu u vecu, i polozaj naslednika krune)... A ove Stanisove reci pokazuje da je i taj deo njegove duse, svesti, nazovimo to kako hocete, koji je odigrao ulogu u ubistvu pokusavao a se odupre tome:
,,Sanjam o tome ponekad. O Renlijevoj smrti. Zeleni sator, svece, zenski krici. I krv. Jos sam bio u krevetu kada je umro. Tvoj Devan ce ti reci. Zora se blizila, i moji lordovi su cekali, napeti. Trebalo je da sam u sedlu, u oklopu. Znao sam da ce Renli napasti sa prvim svetlom. Devan kaze DA SAM SE OTIMAO I VIKAO, ali kakve to veze ima? To je bio samo san. Bio sam u svom satoru kada je Renli umro, a kada sam se probudio, ruke su mi bile ciste."
Sto se tudjina tice, mislim da jos nisu imali prilike da se upoznaju sa fireball-ovima!