Samo da se zapljunem da sam kompletirao seriju. Zadnja epizoda je solidna, ima odlicnih delova (King in the North, rodjenje zmajeva, Zid), ali ima i preterano dosadnih (Varis i Karketi, Piseli i kurva

). Deni mi je bila ekstremno neubedljiva u onim krhkim scenama dok jos boluje, posle kad je stala na noge i podviknula izgleda bolje. Ona scena kada Luvin kaze promuklo "Bran..." pa uleti kadar na klinca mi je fenomenalna - mislim da sam se prvi put (i jedini) najezio gledajucj seriju.
Overall prve sezone, sve je manje-vise receno, meni dosadno i bledo, sa premalo fentezi i premalo epik motiva koje sam ocekivao. Fucjka mi se vise da li sam objektivan ili nisam, tako je. Nadam se znacajnom poboljsanju u drugoj sezoni, a ako to ne bude slucaj onda bolje da otkazu seriju.
Glede likova, Bren i Arja su mi pun pogodak, verovatno najblize onome sto sam zamisljao citajucji knjigu. Rob je dobar isto, Tivin takodje, Selmi, cak ni Hound nije los, mada je nepravedno marginalizovan. Ned, Dzejmi, Maloprstic i Varis mislim da zasluzuju prelaznu ocenu, mada mislim da je njih delom pokopao i retardiran scenario (Maloprstica pogotovo) i time ih sprecio da zablistaju u punom sjaju. Tirion mi se na kraju ipak svideo, mada ga nisam sasvim tako zamisljao, ali davno sam citao knjige. Robert mi se ne svidja, Sersei ako bog da nece vise glumiti u ovoj seriji, Renli uzasan, Loras metiljav, Sansa, vec receno, iritantnija nego u knjizi (sto je prakticno nemoguce), Deni toplo-hladno.
Ovaj crnja je bog, zbog njega jedino se nadam da ce serija potrajati pet sezona. Mada mislim da pomalo folira i da cita unapred -_-