Meni je od samog starta delovalo da je Lemore Ashara. Videcu kad procitam celu knjigu, ali sve mi se cini da odgovora nece jos uvek biti. Lemore nije uopste opisana detaljno, znamo samo da ima dugu kosu, i to je sve. Tyrion bi mozda primetio ljubicaste oci, ali ako je recimo ofarbana u tamno, mozda i ne. Ponasa se suvise protektivno prema Aegonu, mozda mu je cak i majka. Teorija da je Ashara ziva nije nova, ali slazem se sa svima ovde da je preterao sa vaskrsnucima; o izgubljenoj deci i diskutabilnim ocinstvima da ne govorim.
Inace, kada se Aegon prvi put pojavio u knjizi, sa slamnatim sesirom, momentalno sam se setila Egga, i bilo mi je jasno koliko je sati. Pa jos i vitez u njegovoj druzini koji se zove Duck... Paralele su ocigledne. Zakljucak: svako ko nije procitao Dunk&Egg novele, neka to uradi sto pre, iz vise razloga. E sad, ovo i dalje ne znaci da ja potpuno verujem u Aegonov identitet. Varys je jedini koji zna... i kad sam kod njega, mislim da se rec "mummer" spominje u svakom jbnom poglavlju, knjiga je trebalo da se zove "A Meal With Mummers"
Sto se genetike tice, ovako: ako pretpostavimo da je targovsko seme ultra-slabo, dakle recesivno, logicno je da Jon ima iskljucivo stark karakteristike. Ali tullyjevsko seme onda nikako ne bi moglo da bude jace od starkovskog, osim naravno ako Ned (a samim tim i Lyanna) imaju u sebi juznjacke krvi, a imaju sigurno, samo je pitanje koliko. Ocigledno dovoljno da Ned dobije ridjokosu decu. U redu, fizicki izgled je kompleksna karakteristika, poligenska. Ali kako onda koji q Aegon nema nijednu jedinu dornjansku/martelsku karakteristiku, nego je sav na Rhaegara? Jedino ako nije ono sto svi misle da jeste

Ili recimo Robertova kopilad, kao da su svi blizanci majku mu, hajde crna kosa jos i nekako, ali plave oci, bas svi? No way.