Da sumiram: pare na 3D ulaznicu su bačene. Konverzija u 3D je kvalitetna, ali ništa ne dodaje filmu. Gluma, specijalni efekti, muzika - sve je na veoma visokom nivou, ali mi je film na kraju nekako... meh. Mislim da je problem mlaka režija, kao i to što nam film sugeriše da treba da patimo za nekim pokojnicima, a da nismo kroz prošle delove ni stigli da ih upoznamo kako valja (recimo Tonks i njena veza sa Lupinom). Mislim da je problem i to što je sama priča u mnogome nalik nekoj starijoj PC avanturi - lik priča sa nekim, taj mu kaže gde je objekat koji traži, ali mu traži nešto zauzvrtat, trči s lokacije na lokaciju, rešava zagonetke, stvari se magično pojavljuju baš kad su mu potrebne... To mi nekako nije toliko očigledno u knjizi, ali na filmu jeste. Isto mi smeta što mi se čini da priča sa samim relikvijama smrti nije otišla ama baš nigde - sve se vrti oko Starozovnog štapića, kamen i nije odigrao naročitu ulogu, a ni plašt (osim uloge koju je obavljao i u prošlim nastavcima). Ne znam šta će Snejpu onolko guylinera i senke za oči, počeo je da izgleda ko neka baba

Najbolja stvar: Nevil je postao HUNK. Budući Klajv Oven, ladno.