Što se Bloodravena i dece šume tiče, u njih imam potpuno poverenje. Da nije bilo trooke vrane, Bren bi bio mrtav. Ako se setimo onoga što je Bloodraven u tom snu govorio Brenu, pri čemu je ključna rečenica "because winter is coming" i toga da Bren svom vuku zatim daje ime Leto, čini mi da je bezbedno pretpostaviti da je Brenova uloga jedna od ključnih u borbi protiv Great Othera i da je Bloodraven, sa decom šume, na strani dobra, tj. života. Da nije tako, utvare, a sa njima i Coldhands, bi sigurno mogle da udju u pećinu. Jeste da su ljudi u davnini nudili ljudske žrtve drveću, ali ljudi su skloni svakojakim preterivanjima i glupostima da bi se dodvorili bogovima, kao i u našem svetu.
BTW, ona žena u pećini Brenu kaže jednu vrlo zanimljivu i tačnu rečenicu "Fire is always hungry", dok su deca šume "oni koji pevaju pesme zemlje". Zemlja je, za razliku od vatre, plodna i plemenita, radja i hrani.
A što se Blekvuda i Džejmijevog poglavlja tiče, potpuno se slažem.
Moram da dodam da me je Bloodraven, sa svojim Blekvudovskim korenima, i sve u vezi sa njim, jednostavno oduševio, ili što bi vi rekli, majndfakovao.