Meni lično najveće, ali najveće razočaranje je bio Fallout 3, ali je Vegas je znatno popravio mišljenje i vratio veru u franšizu.
Mislim da bih na listu velikih razočarenja dodao i Skyrim, mada imajte u vidi da sam ja igrao Morrowing godinama, Oblivion sam preskočio, tako da sam sa Morrowind direktno skočio na Skyrim i umalo nisam umro od šoka... Skyrim mi je maksimalno zaglupljen a pretenduje da bude ozbiljan RPG... Mada ima dobar svet u kome možeš da istražuješ, uživaš, blejiš, radiš side questove, sistem levelovanje i manjak skillova mi je bio bezveze, u stavri ovo je tipičan naslov koji privlači casual gamere(koliko samo ljudi je počelo da igra Elder Scrolls upravo od Skyrima), a kao bajagi zadržava fan basu hardcore fanova prvih naslova... ja sam navikao da mogu sam da pravim svoje spellove, i zbunio sam se kada sam video da mi ne trebaju prazne flašice za pravljenje alhemičarskih napitaka

Sveto trojstvo rpg igara po meni su Fallout(1/2), Arcanum(uz sve bagove koje je imao nedovršenost i lošu grafiku to je i dalje THE steampunk igra) i Morrowind.
Europa Unioversalis 3 me je isto prilično razočarala(a toliko dugo sam je čekao)... Ovde mi je najviše smetao nedostatak istorijskih događaja(oni in game events koji pokreću velike ratove isl), ali to se dalo ispraviti i mislim da je magna mundi mod pokazao u kom pravcu paradoxovi kupci žele da se igre tog serijala razvijaju...
E da i moram da dodam par igara koje su me jako jako prijatno iznenadile...
Mount & Blade (Warband) - ovo je tako jebeno zarazno(i zanimljivo) i ako ti dosadi Native mod, ima dosta jako dobrih, prilagođenih iskusnim igračima(evo Prophecies of Pendor je predobar i sa njim se mlatim u poslednje vreme, preporučujem svima)
Sins of the Solar Empire - takođe strašno zarazna igra, prava strategija, sa super multiplayerom(ovo je u stvari i glavna prednsot igre), nisam video tako dobro izbalansiranu igru i zarazni multiplayer još od prvog Starcrafta