Jel neko molim vas može da mi objasni šta sam ja to gledao u zadnjih 15-20 min epizode, pošto ono veze sa knjigom nema?! Ja i dalje ne mogu da se posolim šta su uradili. Napraviti ovakvu izmenu u priči, ovo je... ne znam. Da li samo ja imam problem sa time ili i drugi tako misle? Ok počelo, nije loša ona scena sa Deneris, mada mi se ona zastava ne sviđa. Scena je vrhunska, ali je zastava malo upropastila, jer se vidi da je previše savršena. Po meni bi bilo bolje da izgleda kao da je šivena, sa ne toliko pravilnim zmajevima. Al dobro, sitnica u odnosu na neke druge stvari. Pitam se samo da li će u seriji reći šta se desilo sa gradovima koje je ova oslobodila. I da li će prikazati koliko je ona u stvari gluposti napravila do sada. Ne sviđa mi se što je onako očigledno i brzo otkriveno ko je ubio Džofrija, ne mogu da se setim da li je tako u knjizi, i da li je uopšte i otkriveno tačno ko stoji iza toga, davno sam čitao. Scene sa Džejmijem su po meni najbolje, pogotovu on i Brijena, definitivno dobro izgledaju na ekranu. Samim tim ona idiotarija od prošli put tek nema veze. I onda. Spremaju se iz noćne straže da likvidiraju pobunjenike. Nije po knjizi, al ajde. Kupuju vreme dok Rajder dođe. Kod Krastera anarhija, ovaj pije iz lobanje i slušamo njegov monolog kako je opasan. I onda im Bren pada u ruke, i šta sve ide posle toga. Ja

I ne zaustavljaju se tu. U nastavku pokazuju gde bela ekipa boravi, itd. U petoj knjizi mi još naznake nemamo gde se oni nalaze, odakle dolaze itd. A ovde je još samo falila turistička tura kroz njihovo naselje sa sve znamenitostima. Užas.