Aj za te quotes mozda ste u pravu, mada mislim da su mogli naci nacina da to ubace...ali na zalost, kao i more drugih toliko dobrih recenica i detalja iz kjnige debili ne stave...ko kad LF gura Lysu i kaze your sister umesto only Cat itd...
Al hajd to, neko ce reci da sitnicarim, mnogo je ozbiljniji problem sta su napravili sa Jamiem i Tyrionom. Umesto picvajza izmedju njih dvojice, sto umnogome kasnije odredjuje tirionov emotivivni i psihicki krah ( jer vise nema apsolutno nikoga) kao i Jamiev odnos sa Cersei ("kada u sebi stalno ponavlja tucala se sa Ketlbekom itd), oni se izljubise ko najbolji jarani. Nedostatak svadje i tenzije izmedju njih dvojice umnogome umanjuje emotivni efekat onoga sto sledi sa Shae i Tywinom...lame.
Plus fight izmedju Briene i Pseta - bezvezno krljanje ponpadini bez nekog jasnog razloga, a da ne pricamo onaj katastrofalno osmisljen story arc od pre kada Pseto i Arja dolaze do bloody gate i sta????trt, rekose im da je Lisa umrla a kao nisu mogli da pozoovu njenog sina ili nekog drugog od lordova doline koji su anti lanister nastrojeni...nista, bar neko objasnjenje o psetovim motivima da se vrate- gde tacno???
Te brljotine samo potvrdjuju ono na sta ih je debeli upozoravao, da ce stalnim menjanjem upadati u sve vece i vece probleme iz kojih ce im biti tesko da se smisleno cupaju...
Sve ovo mi potvrdjuje ono sto odavno mislim o dvojcu D&D i njihovim scenaristickim sposobnostima. Svaka cast na overall produkciji ali oni su kurac za pisanje. Tacno se na primer vidi da epizode koje na primer pise Bryan Cogman imaju mnogo vise stila. Znam, sad ce neko reci da uspeh serije negira ovo sto govorim, ali mislim da kada ti neko da ovako dobru pricu kao sto je ASOIF U prve tri knjige, plus ostavi budzet i HBO ledja, onda to i nije neka nauka. Siguran sam da bi bilo mnogo bolje da su drzali ciste produkcije a pisanje ostavili iskusnijim scenaristima. Sve ovo me tek brine za nastavak serije, kada em sto je i Martiniv materijal realno slabiji, em sto ulaze u delove price koje debeli jos nije ni napisao....neka nam je bog u pomoci