Upravo odgledao drugi deo i moram reći da sam oduševljen!!! Za klasu mi je bolji od prvog. Jedina zamerka mi je što je deo sa Beornom dosta kratak, i što mi on više liči na vukodlaka u ljudskoj formi, i ona priča o tome kako je bio zarobljen. To mi je blah. On je j....i Beorn. Njega niko ne može da okuje. I još jedna sitna zamerka mi je ono skakutanje Bombura u buretu, sve ostalo vrh. Sve predrasude koje sam imao pre gledanja su nestale. Vidim da su se ostali u svojim postovima dotakli dosta stvari ali moj najjači utisak pored Šmauga je Gandalf i Sauron 1na1.
PJ mi je ispunio dečačku fantaziju. O njihovoj konfortaciji sam razmišljao od trenutka kada sam prvi put pročitao GP. Ono je EPSKI!!!!! Kako Sauron polako uzima formu i na kraju se pokazauje u svojoj snazi. Zalepio sam se za sedište.
Neko je pomenuo da Bilbo čuje paukove tek kada stavi prsten, i meni se to rešenje jako dopalo. Ja sam shvatio da on može da ih čuje zato što su zli, a prsten je zao, pa otud veza.
Iako sam bio najviše skeptičan prema Tauriel, nema zamerki. Čak je i njen odnos sa Kilijem ukusno odrađen, ne nametljiv, čak može da se postavi pitanje da li je tu po sredi ljubav ili prijateljstvo, bar sa njene strane. Malo sam se brecnuo kada sam video razdvajanje družine, ali sve ima uzročno posledičnu vezu. Kili je ranjen, te stoga Tauriel kreće da mu pomogne, a pošto Lego trza na opasne elfice morao je da krene za njom. A pošto je on sin Dragan, odnosno jedini u oca, Tranduil mora da krene za njim, a i da se opari od blaga patuljaka.
Bard odličan. Dat mu je veliki prostor i to je super. On će kao što smo svi zaključili da obori zmaja balistom, ili šta je već ono, i mislim da je to realno. Onolika zver ne može da padne od obične strele, i knjizi je to drugačije, i ne može se na taj način pretočiti u film.
I na kraju Šmaug! Najbolji zmaj na ekranu IKADA!!! Pokreti ajoj. Glas od koga kreće pražnjenje creva. I onaj trenutak pre nego što bljune vatru, pa mu se plamen skuplja u telu. Moji drugovi i ja smo odmah posle filma prokomentarisali kako bi tek izgledao Ankalagon Crni.
Ne znam da li sam još nešto propustio, ali ja prezadovoljan.