e pa znas kako...za 2 i po nedelje mozes eventualno neku medovinu sa manjom procentom alkohola, ali to sto hoces za kratko vreme da napravis znaci i da nece biti bas neki lep ukus. Zna se da je najgora stvar kod medovina cekanje....jer kad se pravi kuci vino/medovina..ostane ukus kvasca(koji totalno unisti ukus meda). Treba imati pun strpljenja...za medovinu NAJMANJE 3 meseca, ali je preporucljivo 6meseci do godinu dana....ja sam npr. pre neki dan flasirao neko vino (poslednji alkohol koji cu kuci praviti
) , i cekacu godinu dana pre nego sto popijem...Ako te nisam jos odvratio od ideje, reci...da ne kucam bezveze recepte. Inace se koristi vinski kvasac...koji su kupuje u poljoprivrednim apotekama. ali kod nas ima samo neki italijanski sto i nije neki. I ako hoces da ti valja medovina....moraces da ulozis malo kesa...ne zaboravi da je medovina najskuplje alkoholno pice...pre svega zato sto je potrebno puno meda, a i treba kupiti balon (za manje od 400 ne mozes da nadjes od 5l, a manji balon ne postoji) onda mora i posuda za vrenje...ali na kraju nije toliko skupo. samo je potrebno strpljenje.