Ja ne bih kao mnb, toliko kritikovao ljude koji ne podnose da neko dira u objekat njihovog obozavanja,tj. knjige
koje vole citati. Svi smo mi pomalo subjektivni kad su u pitanju nase omiljene knjige. Pa ako i nekad pomalo
preteramo u toj odbrani, ne vidim sta je tu toliko lose, to je sasvim normalna i ljudska reakcija
.
Kad kritikujem neku knjigu, uvek naglasim da je to iskljucivo moje misljenje, i nikog ne smatram manje vrednim
ako to cita. Mozda se nekad zanesem, i preteram, ali zaista bez namere da nekog potcenjujem.
Ne durim se kad neko napada " predmet mog obozavanja ". Naprotiv, uvek nastojim da u raspravi istaknem
argumente zasto mi se nesto svidja; a boze moj, ukusi su razliciti, prihvatam da se nekom ne dopada.
Nekad volim citati laganu fantastiku tipa Belgarijade, nekad volim tvrdju i sa vise zapleta ( Martin ).
Nekad volim nesto bajkovito, poput Tolkina ili Semjonove. Nemam neki odredjeni stil koji volim, a mislim kad bi
stalno citao jedno te isto, brzo bi mi dosadilo. Citam i sf, horor, volim i mesavinu zanrova..