Za sada sam procitala JEDNU JEDINU knjigu Stivena Kinga, i to pre nekoliko dana -
Bag of Bones. Strasno mi se dopala, jedva cekam film, i ovih dana lupam glavu ko bi mogao da glumi Majka (ako nam uvale nekog ulickanog glumca, npr. Toma Kruza ili Breda Pita, prestacu da gledam ekranizacije Kinga). I
nace, gledala sam vecinu filmova koji su napravljeni po njegovim pricama/novelama/knjigama, i uglavnom su losi, iz svakojakih razloga. Evo, pre neki dan sam prvi put odgeldala
IT (stice se utisak da malo zaostajem kada je King u pitanju... to je mozda tacno, jer u mom okruzenju nema mnogo ljudi koji ga citaju... MaX, thanx!), po mnogim anketama to je najstrasniji film svih vremena...

Daaaaj... Mozda sam stvarno ocekivala da posle necu moci da spavam, ali sam se smejala skoro ceo film. Jos kad se na kraju pojavio onaj 'drhtavi pauk' (a.k.a. losi efekti osamdesetih), i kada se skoro nista nije objasnilo, totalno sam se iznervirala. Verujem da je knjiga super, i to me tesi.
Zanimljiv podatak je da je King, inspirisan danskom serijom
Kraljevstvo (u reziji Larsa fon Trira, o duhovima koji opsedaju jednu bolnicu, serija je u fazonu
ER meets Twin Peaks), kreirao americku verziju, i jedva cekam to da vidim. Danska, originalna verzija je dobra, ali previse apstraktna.