Vladice, znam da bi trebalo pogledati "Rajana", ali ima nekih filmova prema kojima unapred imam averziju baš zato što imam osećaj da treba da ih gledam po dužnosti. A i retko sam raspoložena za takav film, da ne pomenem poslednju sitnicu, što nemam na čemu da ga gledam ako se ne odluče da ga prikažu na TV-u.
Ni ja ne mogu više o ovome da pišem, samo da kažem da je po meni najbolje Tolkinov duh i atmosfera Srednje Zemlje preneta u 1. delu. Ne pominjite mi Aragornov govor, pokvariće mi ostatak većeri.
Ali ovakav film mora biti spektakl; da bi se napravio spektakl potrebno je mnoooogo para; da bi neko pljunuo pare treba da očekuje da će mu se bar uloženo vratiti, ako ne i da zaradi; a da bi se to isplatilo film mora biti komercijalan. As simple as that, što bi rekla Shield. Ne očekujem da vidim nekomercijalnu verziju Tolkina, pošto mislim da bi to propalo u samom pokušaju, bar dok se ne pojavi neki novi Hauard Hjuz.
What if you slept? And what if, in your sleep, you dreamed? And what if, in your dream, you went to heaven and there plucked a strange and beautiful flower? And what if, when you awoke, you had the flower in your hand? Ah, what then?