Ne znam sta je okurazilo ove clanove da piskaraju kojekakve pretpostavke na racun Srba i Grejdzoja, ali ja bih da se vratim na temu. Juce sam procitala prvi deo -
o, bogovi, pa to je samo lagani uvod!!!
Sto se tice omiljenog lika, moracu izgleda da se slozim sa vecinom - mada to retko kad cinim - dakle, Dzon. Cmizdrela sam na svakoj njegovoj deonici, to je jedan od razloga - volim kada mogu da saosecam sa likom. Slicno kao i Bren, i Dzon je osudjen i nemocan, samo sto je njegova situacija (barem za sada) mnogo gora. I na momente je tako naivan - to je jako simpaticno. Da li je tajna o njegovim roditeljima otisla sa Nedom u grob? (neka mi neko odgovori na ovo pitanje, sa DA ili NE, i lakse cu spavati)
Posle Dzona, tu su Deneris i Drogo. Veoma
intenzivno 
Neverovatno kako mi je kroz knjigu
kal bio sve drazi - to je valjda i bio cilj pisca, da prozivimo Denina osecanja. Droga sam zamisljala kao Atilu iz stripa
Bic Boziji, sa brkovima Harisa Dzinovica
Likove koje istinski zalim su Sansa i Liza Erin.
Tirion je blesav, zaista, genijalne replike - ali ga je po meni zasenio matori lord Frej u svom monologu, kada Kejtlin dodje da ga moli da predju reku... I naravno, jadni mali Bren, kada kaze za Roba: "Govorio je glasom lorda Roba..."
Eto - krv, suze i smeh.