za ostale: drago mi je sto ste zapjenili, vec je isuvise tema na kojima se svi slazu i sve je onako kako treba biti, dosadno je pomalo...
one varijante ko je koliko pismen jel sta procitao i sl ostavite za skupstinske ili sudske rasprave jer ovde nemaju smisla....
inace ja se dosta trudim da ovo nebude tema ajde da vadimo oci te obratite ponekad paznju na poneki smajli i sl...opustenije

sto se tice onih tekstova za kukama i kvakam valjda svi ovde shvataju da je to samo karikiranje i da ni ja tako nepisem, znaci knjigu onako napisanu nebi ni citao jer necu da citam nesto za sta piscu nije stalo da ja to mogu procitati...
e sad kako ja pisem, uobicajeno, kao sto mozete vidjeti ovde pisem uvjek i sve malim slovima (sem ako nesto bas ocu da istaknem) zasto? programerska navika...posto se nevracam da prgledam predhodno otkucani tekst desava se cesto da progutam neko slovo ili znak interpukcije, zasto? zato sto mislim da je veca gnjavaza prepravljati te sitnice nego da se poenta shvati iz onoga sto je napisano...tj smatram da je to dovoljno razumljivo za onoga ko oce da razume ko nece nek pita pa ce u pojasnim

e sad sto se tice teme same (pazi neko govori i o temi

a koliko sam ja shvatio ovo se slaze sa pravilima ovog foruma te kome se nesvidja ebiga placite sha da vam kazem....
ja od vas netrazim da svi mislite kao ja, te ocekujem da i vi od mene netrazite da delim vas stavove po svakom pitanju..
e da nesecam se da sam negdje rekao da lingvistika netreba da postoji i da ona nema smisla, ja govorim o svakodnevnom jeziku i njegovoj prakticnoj upotrebi(jel to ono bi tema?) i po mom skromnom misljenju insistiranje na pravilima koja postoje u nasem jeziku (kao i u svi drugim jezicima) samo zato sto postoje (tj neko tvrdi da je to pravilo) je za mene neprihvatljivo i sad vas opet pitam, vas koji se strucno bavite jezikom kakva logika se krije iza recimo pravila o ne/odvajanju recice ne...prosvetlite me i mozda ja kazem jest ta pravila su svetinja a ja sam nepismeni papk sa brda koji eto nikada nista nije procitao i evo prosirili ste moje vidike i sad mogu mirno umreti?